Ελλάδα

«Μπαλάκι» έκανε ο Καλογήρου τους δικαστικούς υπαλλήλους για τις εκλογικές αποζημιώσεις

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε για πολλοστή φορά το καθιερωμένο περί προσλήψεων

«Μπαλάκι» στους συναρμοδίους υπουργούς έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου το ζήτημα των ημερήσιων αποζημιώσεων των δικαστικών αντιπροσώπων κατά τις Ευρωεκλογές, νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές, ενώ παράλληλα επανέλαβε για πολλοστή φορά στους δικαστικούς υπαλλήλους το καθιερωμένο περί προσλήψεων για την πλήρωση των τεράστιων οργανικών κενών στα δικαστήρια της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιώργος Σάρλης είχαν σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας (ΣΔΥΑ).

Από την πλευρά της ΟΔΥΕ τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις αποζημιώσεις των εκλογικών συνεργείων στα οποία μετέχουν οι δικαστικοί υπάλληλοι και σύμφωνα με τον κ. Καλογήρου τα θέματα αυτά «θα εξεταστούν από τα συναρμόδια υπουργεία».

Ακόμη, κατά συνάντηση με τα μέλη του ΣΔΥΑ, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2015 για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών της χώρας με 500 και πλέον δικαστικούς υπαλλήλους (μέσω ΑΣΕΠ 1998, και του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, μέσω διορισμού διακριθέντων αθλητών κ.λπ.), ενώ οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων –σύμφωνα με την ανακοίνωση- διατύπωσαν παράπονα για τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ.

Ακόμη, ο Μιχάλης Καλογήρου, δεν παρέλειψε να αναφέρει το διπλασιασμό για το έτος 2019 της προβλεπόμενης δαπάνης για υπερωρίες δικαστικών υπαλλήλων.

Ειδικά για τις ανάγκες του Εφετείου της Αθήνας, αφού με την πρόσφατη ανακατανομή οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων δημιουργήθηκαν κενές θέσεις, η βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι οι θέσεις αυτές να καλυφθούν, ενώ γνωστοποιήθηκε η υποβολή αιτήματος έγκρισης δαπάνης για πρόσληψη 50 υπαλλήλων.

Πάντως, το υπουργείο Δικαιοσύνης λησμονεί ότι τα οργανικά κενά δικαστικών υπαλλήλων, τόσο στο Εφετείο Αθηνών, όσο και στα άλλα δικαστήρια της χώρας, δεν ανέκυψαν από «την πρόσφατη ανακατανομή οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων».

Δημοφιλέστερα

To Top