Πολιτική

Οσες κάλπες και να στήσει θα τις χάσει: Βαριά ήττα και απώλεια εξουσίας για ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει» ο Economist

«Βαριά» ήττα του ΣΥΡΙΖΑ σε Ευρωεκλογές και Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου αλλά και απώλεια της εξουσίας στις επόμενες εθνικές εκλογές προβλέπει ο Economist Intelligence Unit(ΕΙU).

«Αναμέναμε ότι η κυβέρνηση θα συνδύαζε τις πρόωρες εκλογές με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές. Παρ’όλα αυτά, η δημοτικότητα και αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον τόσο χαμηλή, που αναμένουμε ότι θα προσκολληθεί στην εξουσία μέχρι που θα πλησιάζει το τέλος της τετραετίας», τονίζει η έκθεση του Economist, που επικαλείται το lykavitos.gr.

Ο ΕΙU αναμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει μεν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά συμπληρώνει πως είναι πιθανό να δυσκολευθεί η Νέα Δημοκρατία στο σχηματισμό μονοκομματικής Κυβέρνησης.

Στις Εκλογές του 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει το 26,6% των ψήφων, έναντι ποσοστού 22,7% της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικράτησε και στις Εκλογές του επόμενου Ιανουαρίου, καθώς και στις επαναληπτικές τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει μεταξύ 19%-22%, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία έχει ανέβει στο 29% με 31%.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι Εκλογές του Μαΐου είναι οι πρώτες που διεξάγονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2015 και γι” αυτό θεωρούνται «βαρόμετρο» για τις επόμενες Εθνικές Εκλογές, τις οποίες ο EIU «βλέπει» να διεξάγονται προς τον Οκτώβριο.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top