Διεθνή

«Όχι» από το Πεντάγωνο στην πρόταση Τσαβούσογλου για συνεργασία Άγκυρας-Ουάσινγκτον στο θέμα των S-400

H Μόσχα «βασίζεται» στην αγορά των S-400 από τον Ερντογάν, δηλώνει ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα

Απορρίπτει την πρόταση Τσαβούσογλου το αμερικανικό Πεντάγωνο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να συσταθεί κοινή ομάδα εργασίας με την Τουρκία για να συζητηθεί το ζήτημα της σχεδιαζόμενης αγοράς από την Άγκυρα των ρωσικών S-400.

Η ανακοίνωση ήρθε μία ημέρα μετά την σχετική πρόταση που έκανε στην Ουάσινγκτον ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Δεν είναι απαραίτητη σε αυτό το στάδιο μία ομάδα εργασίας σε επίπεδο τεχνοκρατών και αυτός δεν είναι ο δρόμος που εξετάζουν οι ΗΠΑ για να υπάρξει επίλυση του ζητήματος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Έρικ Παχόν.

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα σε συνέντευξή του επεσήμανε ότι η Μόσχα βασίζεται στην αγορά των ρωσικών S-400 από τον Ερντογάν.

«Η Μόσχα βασίζεται στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την ομαλή ολοκλήρωση της αγοράς των πυραύλων S-400», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, Αλεξέι Γιέρχοφ υποβαθμίζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις των ΗΠΑ εναντίον της συμφωνίας, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

«Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ορισμένες δηλώσεις έγιναν σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα από τον Πρόεδρο Ερντογάν. Νομίζω ότι πρέπει να τον εμπιστευθούμε, πρέπει να τον ακούσουμε. Όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν μου λέει κάτι, τον εμπιστεύομαι», δήλωσε ο Αλεξέι Γιέρχοφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ερωτηθείς σχετικά με τη συμφωνία των S-400.

Δημοφιλέστερα

To Top