Ελλάδα

Προσφυγικό: Σκηνές Ειδομένης και συγκρούσεις στα Διαβατά – Κατάληψη στο Σταθμό Λαρίσης

Εκατοντάδες πρόσφυγες έχουν καταλάβει τον σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια – Έκρυθμη η κατάσταση και στα Διαβατά  –  Πρόσφυγες προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό μέσα από χωράφια και ρέματα

Στο απροχώρητο έχει φτάσει όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση με το προσφυγικό από το πρωί σε Διαβατά και Αθήνα.

Το κλίμα στα Διαβατά είναι ιδιαίτερα τεταμένο με τους πρόσφυγες να προσπαθούν να φτάσουν στον άτυπο καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί από την Πέμπτη έξω από τη δομή του πρώην στρατοπέδου «Αναγνωστοπούλου», ενώ στην Αθήνα περίπου 300 πρόσφυγες έχουν κάνει κατάληψη στο σταθμό Λαρίσης και ζητούν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα

Παρά τον αστυνομικό κλοιό που έχει στηθεί, οι πρόσφυγες που συρρέουν στα Διαβατά με την ελπίδα ότι θα υλοποιηθεί η φήμη που κυκλοφόρησε μέσω Facebook ότι θα περάσουν στη Βόρεια Ευρώπη αν φτάσουν μαζικά στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων εξακολουθούν να προσπαθούν να φτάσουν στον καταυλισμό μέσα από χωράφια και ρέματα.

Όσοι επιχειρούν να φτάσουν στον καταυλισμό από το δρόμο συναντούν τον αστυνομικό φραγμό με τις αντεγκλήσεις να είναι συχνές.

Στα Διαβατά οι πρόσφυγες

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί που βλέπουν πρόσφυγες σε όλη την πόλη, ειδικά με αποσκευές, τους σταματούν, τους ελέγχουν και τους ζητούν να μην μεταβούν στα Διαβατά. Κάποιοι οι οποίοι ήρθαν με ΚΤΕΛ ή με τρένα υποχρεώνονται να επιστρέψουν πίσω στις δομές τους.

Παράλληλα σύμφωνα με το thessnews.gr αστυνομικοί βρίσκονται σε συγκεκριμένα σημεία στη Θεσσαλονίκη για να αποτρέψουν κόσμο να κατασκηνώσει εκεί ενώ δυνάμεις φέρεται να έχουν σταλεί και στις δομές Ασπροβάλτας, Νέας Απολλωνίας και Λαγκαδικίων προκείμενοι οι αρχές να έχουν εικόνα και από τα εν λόγω camp.

Την Πέμπτη έξω από τη δομή στα Διαβατά σημειώθηκαν επεισόδια όταν πρόσφυγες επιχείρησαν να μετακινηθούν προς στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων.

Πρόσφυγες έχουν κλείσει τον Σταθμό Λαρίσης

Εκατοντάδες πρόσφυγες είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα, έξω από τον σταθμό Λαρίσης έχοντας καταλάβει τις γραμμές του τρένου.

Οι περίπου 300 πρόσφυγες διαμαρτύρονται και ζητούν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες είναι από το βράδυ της Πέμπτης στο σταθμό Λαρίσης και σχεδόν όλοι διαθέτουν εισιτήρια για τη Θεσσαλονίκη, ενώ κάποιοι τα κρατούν στα χέρια τους, αλλά το βράδυ ακυρώθηκε ένα δρομολόγιο προκειμένου να μην φτάσουν και αυτοί στο χώρο που ήδη βρίσκονται συγκεντρωμένοι εκατοντάδες πρόσφυγες..

Οι πρόσφυγες έχουν καθίσει πάνω στις γραμμές, ώστε να εμποδίσουν τη διέλευση των τρένων στο σημείο, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους. Όσο για τα υπόλοιπα δρομολόγια από τα μεγάφωνα ακούγεται «οι οι Έλληνες επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για Βόρεια Ελλάδα να γνωρίζουν ότι βρίσκονται λεωφορεία έξω από τον σταθμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, κάποιοι πρόσφυγες έχουν ξεκινήσει με τα πόδια κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.


Πρόσφυγες έχουν κλείσει τον Σταθμό Λαρίσης


Πρόσφυγας λέει ότι την χτύπησε αστυνομικός


metanastes7


metanastes6


metanastes2


metanastes1


metanastes4


metanastes3

Δημοφιλέστερα

To Top