Διεθνή

Ρουμανία: 6 στους 10 θέλουν να έχουν τη δική τους επιχείρηση

Θεωρούν ότι έτσι θα είναι περισσότερο ανεξάρτητοι καθώς θα μπορούν να εργάζονται όσο θέλουν

Πάνω από έξι στους 10 Ρουμάνους, ποσοστό 63%, θέλουν να έχουν τη δική τους επιχείρηση, σύμφωνα με έρευνα τον Ιανουάριο του 2019. Επίσης, για οκτώ στους 10 Ρουμάνους, η ανεξαρτησία σημαίνει ότι δεν εξαρτάσαι οικονομικά από κάποιον άλλο και για το 77% η ανεξαρτησία συνδέεται με την ικανότητα να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας μεταξύ 55 και 65 ετών (88%) συνδέουν την ανεξαρτησία με τη δυνατότητα να κάνουν ό,τι θέλουν και να εκπληρώσουν τα πάθη τους, ενώ για τους νέους ηλικίας 18-23 ετών το ποσοστό αυτό φθάνει το 56%” επισημαίνει η έρευνα, που διεξάγεται ετησίως από την εταιρεία έρευνας αγοράς “iSense Solutions”. Η έρευνα διεξήχθη ηλεκτρονικά σε 1.011 ερωτηθέντες και αντιπροσωπεύει το αστικό περιβάλλον στη Ρουμανία με ποσοστό σφάλματος +/- 3,1% σε επίπεδο εμπιστοσύνης 95%.

Οι τρεις στους 10 ερωτηθέντες λένε ότι η ανεξαρτησία σημαίνει να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και να μπορούν να εργάζονται όταν θέλουν και το ποσοστό φτάνει το 40% για άτομα ηλικίας 39-54 ετών.

Παρόλο που οι περισσότεροι Ρουμάνοι υπάλληλοι εργάζονται εξ ολοκλήρου στην έδρα της εταιρείας (66%), μερικοί από αυτούς έχουν την ευκαιρία να εργάζονται τακτικά στο σπίτι (15%) και το 19% εργάζονται καθημερινά στο σπίτι ή σε άλλα μέρη από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Η μελέτη δείχνει ότι τα οφέλη του να εργάζονται από το σπίτι (περιστασιακά ή διαρκώς) περιλαμβάνουν: ελευθερία οι εργαζόμενοι να κάνουν το δικό τους χρονοδιάγραμμα όπως επιθυμούν (61%), να συγκεντρωθούν καλύτερα (55%), να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο (53%), αισθάνονται ξεκούραστοι (51%) και είναι πιο παραγωγικοί (35%), ενώ η εργασία στο σπίτι απαιτεί τη χρήση των τελευταίων τεχνολογικών εργαλείων (24%).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top