Ελλάδα

Serial killer στην Κύπρο: 16η μέρα ερευνών για τα θύματα του «Ορέστη»

Με ειδικό εξοπλισμό ερευνούν οι δύτες την «Κόκκινη Λίμνη»  – Επιχείρηση για να ανασύρουν τη δεύτερη βαλίτσα

Για 16η μέρα συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των θυμάτων του καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου.

Τα μέλη της πυροσβεστικής υπηρεσίας επιχειρούν σε δυο μέτωπα, αυτό της Κόκκινης Λίμνης για την ανάσυρση και της δεύτερης βαλίτσας αλλά και στην Λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra.

Ρομποτική κάμερα αναζητεί την τρίτη βαλίτσα που δεν έχει βρεθεί στη «Κόκκινη Λίμνη». Οι δύτες αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες καθώς η ορατότητα στο νερό είναι πολύ περιορισμένη. Σήμερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει προσπάθεια ανάσυρσης της δεύτερης βαλίτσας η οποία βρέθηκε και έχει «κλειδωθεί» με σημαδούρα.

Μετά από πολύωρη επιχείρηση, δύτες με τη βοήθεια σκάφανδρου κατάφεραν χθες να ανασύρουν από την “Κόκκινη Λίμνη” στο Μισερό, τη μία από τις τρεις βαλίτσες θανάτου, στις οποίες ο 35χρονος Ίλαρχος ισχυρίζεται ότι έκρυψε τα θύματα του, πριν τα ρίξει στο νερό.

Η Κόκκινη Λίμνη, μετατράπηκε σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες.

Tο σημείο υποδείχθηκε όταν ο κατά συρροή δολοφόνος πήρε την απόφαση να φέρει στο φως, όσα εκ προ μελέτης διέπραξε τουλάχιστον τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Η πρώτη ταξιδιωτική βαλίτσα που ανασύρθηκε, ανοίχθηκε στην παρουσία μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας και των ιατροδικαστών Νικόλα Χαραλάμπους και Σοφοκλή Σοφοκλέους, οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία.

Στη συνέχεια ολόκληρο το εύρημα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου σήμερα αναμένεται, στην παρουσία ανθρωπολόγων να διενεργηθεί η νεκροτομή αλλά και ταυτοποίηση του θύματος.

Οι αρχές θα συνεχίζουν ακατάπαυστα και σήμερα τις έρευνές σε δύο μέτωπα, στη λίμνη Μεμί και στην Κόκκινη Λίμνη προκειμένου να ανασύρουν και τη 2η βαλίτσα.

Παράλληλα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αναλύσεων, από αντικείμενο, το οποίο εντοπίστηκε στο νερό, είναι οι Αρχές, με τις έρευνες εντοπισμού της σορού της 6χρονης Sierra να παραμένουν άκαρπες. Όπως ξεκαθάρισε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής, δεν πρόκειται για δέρμα.

Στην Κύπρο, για να συνδράμει στο έργο των Αρχών, φθάνει σήμερα ομάδα εμπειρογνωμόνων από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στα εγκλήματα κατά συρροή δολοφόνων.

Πρόκειται για κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφή εγκλήματα, ειδικό ανακριτή και ειδικό εμπειρογνώμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ο Sigmalive, οι ξένοι ειδικοί -μεταξύ άλλων- θα λάβουν μέρος και σε νέα ανάκριση του ίλαρχου, με στόχο να εξακριβωθεί το εύρος των φρικιαστικών εγκλημάτων του.

Τη συνδρομή των Βρετανών εμπειρογνωμόνων έχει ζητήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αφότου ενημέρωσε τον Γενικό Εισαγγελέα, με το αίτημα να γίνεται αποδεκτό από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Σάββατο θα συνδράμουν στις έρευνες και τα Sonar, τα οποία φτάνουν στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής.

Δημοφιλέστερα

To Top