Ελλάδα

Στο υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ: «Αρλούμπα» Πολάκη, μας σούβλισες!

«Μας σταυρώνουν, μας κλείνουν το σπίτι, μας σουβλίζουν», γράφουν οι εργαζόμενοι και ζητούν από την κυβέρνηση παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα

Με πασχαλινά αβγά και αρνιά συγκεντρώθηκαν σήμερα τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας. Διαμαρτύρονται για το αμφίβολο μέλλον των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, ειδικά στον τομέα της καθαριότητας.

Η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων κόλλησε στους τοίχους του υπουργείου αυτοκόλλητα στα οποία αναγράφονται οι εξής φράσεις: «μας σταυρώνουν, μας κλείνουν το σπίτι, μας σουβλίζουν».


katharr3


katharr2


katharr1

Στην είσοδο του υπουργείου έστησαν ένα τραπέζι με καλάθια που περιέχουν κόκκινα πασχαλινά αβγά. Την «διακόσμηση» ολοκληρώνει μια αφίσα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη στην οποία αναφέρεται ως «αρλούμπας».


katharr4

Στην προηγούμενη συγκέντρωση της ομοσπονδιας o Παύλος Πολάκης πήρε την ντουντούκα των εργαζομένων και ζήτησε, μεταξύ άλλων, από τις καθαρίστριες να του δείξουν «τυφλή εμπιστοσύνη» λέγοντας τους πως εργάζεται για τα δικαιώματά τους.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει σε ανακοίνωση της ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης «δεσμεύτηκε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις τους προκειμένου να γίνει ενιαίος διαγωνισμός στα νοσοκομεία της Αττικής τα οποία έχουν εκκρεμότητες με λήξεις συμβάσεων και είναι εν αναμονή απομάκρυνσης των εργολάβων. Πέρασε ένας μήνας και η τελική απόφαση της κυβέρνησης είναι η απόλυση των καθαριστριών».


Καθαρίστριες Δρομοκαιτειο1

Οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου», εργάζονται πάνω από 10 χρόνια μέσω εργολάβων και τα 4 τελευταία χρόνια με συμβάσεις που είχαν συνάψει με το κάθε νοσοκομείο.

Δημοφιλέστερα

To Top