Τεχνολογία

Το Facebook διέγραψε βρετανικές ακροδεξιές ομάδες και πολιτικούς

«Μπλόκο» του Faceboook σε ακροδεξιά πρόσωπα και οργανώσεις που προωθούν τη ρητορική μίσους  

Εκτός Facebook βρίσκονται μια σειρά προσώπων και ομάδων της ακροδεξιάς στη Βρετανία, που θεωρήθηκε ότι με τη ρητορική τους εξαπλώνουν το μίσος.

Η απαγόρευση, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (ΒΝΡ) και τον ηγέτη του, Νικ Γκρίφιν, καθώς και των πρώην αντιπρόεδρο.

Η λίστα περιλαμβάνει επίσης και το εθνικιστικό Britain First (Η Βρετανία πρώτα), που έχει ήδη απαγορευτεί. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι ελήφθησαν μέτρα επειδή οι εμπλεκόμενοι ακολουθούσαν μια βίαιη η γεμάτη μίσος αποστολή».

«Πρόσωπα και οργανισμοί που εξαπλώνουν το μίσος ή καλούν για επιθέσεις ή ζητούν τον αποκλεισμό άλλων βάσει του ποιοι είναι, δεν έχουν θέση στο Facebook», αναφέρει η πλατφόρμα σε ανακοίνωσή της.

Ικανοποίηση για την απαγόρευση εξέφρασε η πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών υποθέσεων, Ιβέτ Κούπερ, λέγοντας ότι για πολύ καιρό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διευκόλυναν τον εξτρεμισμό και το περιεχόμενο μίσους και έβγαζαν κέρδη από αυτό το δηλητήριο. Μάλιστα, έκανε λόγο για αποτυχία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Ως εκ τούτου, τα μέτρα ήταν ένα «απαραίτητο πρώτο βήμα» και θα πρέπει να ενισχυθούν με ανεξάρτητες ρυθμίσεις και οικονομικές κυρώσεις για εταιρείες που δεν δείχνουν ζήλο να αφαιρέσουν τέτοιο υλικό.

Δημοφιλέστερα

To Top