Ελλάδα

To τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λυριτζή: «Πέθανε την ώρα που, για χρόνια, έβαζε το ξυπνητήρι του για να πάει στη δουλειά»!

Ενα μεγάλο πλήθος συγγενών, φίλων, συναδέλφων και πολιτικών, έσπευσε να πει το στερνό «αντίο» στον Βασίλη Λυριτζή, κατά την πολιτική του κηδεία, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η οικογένεια του γνωστού δημοσιογράφου, που έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο, το πρωί της Τρίτης, σε ηλικία 62 ετών, ζήτησε από όσους δώσουν το «παρών» στην κηδεία, αντί στεφάνων, να καταθέσουν εισφορές στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Στο Α’ Νεκροταφείο, ωστόσο, αρκετοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να αποχαιρετίσουν τον Βασίλη Λυριτζή αποστέλλοντας στεφάνια.

Μεταξύ αυτών, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνάδελφοί του από αρκετά Μέσα Ενημέρωσης (Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, OPEN Beyond, εφημερίδα «Εθνος» κ.ά.), πολιτικοί (όπως ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης) και πολλοί ακόμη.

Παρόντες στην κηδεία είναι, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, ο Νίκος Φίλης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Η τελευταία περιπέτεια του Βασίλη Λυριτζή

Ο επί χρόνια συνεργάτης του Βασίλη Λυριτζή, Γιώργος Οικονόμου, αποκάλυψε ότι ο αδελφικός του φίλος (ο Βασίλης) «ήταν περίπου ένα μήνα στο νοσοκομείο. Επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάστασή του, τους τελευταίους 2-3 μήνες».

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Κώστας Γιαννακίδης είπε ότι ο Βασίλης Λυριτζής «στάθηκε γενναία απέναντι στον θάνατο. Το εννοώ, δεν είναι προσχηματικό. Το δέχθηκε και το διαχειρίστηκε με πραότητα».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «ο Βασίλης πέθανε στις 05.10 το πρωί της Τρίτης, στο δωμάτιο 2662, στον έκτο όροφο του “Αγίου Σάββα”. Πέθανε ακριβώς την ώρα που, για χρόνια, έβαζε το ξυπνητήρι του για να πάει στη δουλειά».

Το να ταφεί με πολιτική κηδεία ήταν επιθυμία του ιδίου.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top