Ελλάδα

Χίος: Ιερόσυλοι διέρρηξαν οκτώ εκκλησίες και μαγαζιά

Μετά από αλλεπάλληλες διαρρήξεις, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες – Εις βάρος του ενός εξ αυτών εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις 

Δεν περνούσε νύχτα, την τελευταία εβδομάδα, που να μην γίνει διάρρηξη σε μια εκκλησία ή ένα κατάστημα στη Χίο. Μετά από οκτώ αλλεπάλληλες διαρρήξεις, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας διαπίστωσαν ότι όλες ήταν «δουλειές» δυο νεαρών Ελλήνων ηλικίας 22 και 34 χρόνων. Μάλιστα, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν έξι καταδικαστικές αποφάσεις!

Οι δράστες παραβίαζαν τις εισόδους ναών και επιχειρήσεων με ένα λοστό μήκους 68 εκατοστών που βρέθηκε στο πλαίσιο των ερευνών, φορώντας πάντα γάντια για να μην αφήνουν αποτυπώματα. Έτσι, άρπαζαν ασημένιες εικόνες και χρήματα από τα παγκάρια, ενώ άδειαζαν τις ταμειακές μηχανές των μαγαζιών και έκλεβαν είδη άμεσης κατανάλωσης, αλκοολούχα ποτά και συσκευασίες καπνού, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 2.500 ευρώ.

Οι δυο νεαροί, που είχαν προκαλέσει φθορές ύψους άνω των 5.000 ευρώ στους ναούς και τις των επιχειρήσεις, συνελήφθησαν μετά από έρευνες και στα σπίτια τους κατασχέθηκαν τα σύνεργά τους και το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος και διακεκριμένες φθορές σε βαθμό πλημμελήματος και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου.

Η Ασφαλεία διενεργεί προανάκριση για να εξακριβώσει αν το «δίδυμο» εμπλέκεται και σε άλλες διαρρήξεις ενώ, με εντολή του εισαγγελέα, ο 34χρονος φυγόποινος που είχε καταδικαστεί έξι φορές για αδικήματα κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί μετά την απολογία του σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει τις ποινές οι οποίες του είχαν επιβληθεί.

Δημοφιλέστερα

To Top