Πολιτική

Απροκάλυπτη στήριξη Καλογήρου στην Ξένη Δημητρίου για την άδεια Κουφοντίνα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάνει λόγο για σεβασμό  στους «διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία»

Με περίσσια προκλητικότητα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα τις ενέργειες της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία ως εντολέας του άσκησε αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7ης άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου παρά τη μικρή δικηγορική εμπειρία του αυτοβαπτίζεται σε καθηγητή του Ποινικού Δικαίου και κάνει μάθημα για τις αρμοδιότητες που έχει ο εκάστοτε εισαγγελέας του Αρειού Πάγου.

Την ίδια στιγμή, όμως ο υπουργός Δικαιοσύνης χωρίς καμία απολύτως ντροπή, σεμνότητα και συστολή επιχειρεί ανεπιτυχώς να μετατρέψει την πραγματικότητα σε αβάσιμα λόγια θυσίας του κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης και με περίσσιο θράσος κάνει λόγο για σεβασμό στους «διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία», ξεχνώντας ηθελημένα ποίος σήκωσε το τηλέφωνο να καλέσει τη Λ. Αλεξάνδρας ότι έγινε γνωστό ότι «κόπηκε» η 7η άδεια του Λουκά της 17Ν.

Με προρατεταμένο το δάκτυλο ως πανεπιστημιακός καθηγητής ο Μιχάλης Καλογλήρου τονίζει ότι «ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί ότι το ένδικο μέσο της αναίρεσης κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων» και συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης:

«Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου.

Μετά την άσκηση της αναίρεσης θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης».

Μετά το «εισαγωγικό μάθημα», ο Μιχάλης Καλογήρου, μέσω του δελτίου Τύπου, εισέρχεται -χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά για τι θέμα αφορά και ούτε φυσικά κάνει αναφορά ή υπαινιγμό στο όνομα του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα- υπογραμμίζει ότι «παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Και δεν παραλείπει να αναφέρει, κλείνοντας, ότι «το πολιτικό σύστημα, τα δημοκρατικά κόμματα και οι πολίτες οφείλουν να σεβαστούν τους διαδικαστικούς και ουσιαστικούς κανόνες της έννομης τάξης και τελικά την ίδια την δικαιοκρατία».

Δημοφιλέστερα

To Top