Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα χυδαία συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη

Παρέμβαση της Ξένης Δημητρίου – Στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Ιωάννινα, άγνωστοι έγραψαν το σύνθημα: «Ντόρα το ’89 έγινε μισή δουλειά. 17Ν»

Μετά τα δημοσιεύματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τα απαράδεκτα και αήθη συνθήματα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, που γράφτηκαν στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Ιωάννινα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης από τοπικό εισαγγελέα για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων.

Στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στα Ιωάννινα, άγνωστοι από την μία πλευρά έγραψαν το σύνθημα: «Ντόρα το ’89 έγινε μισή δουλειά. 17Ν», υπονοώντας ότι το 1989 η 17 Νοέμβρη θα έπρεπε, εκτός από τον Παύλο Μπακογιάννη, να έχει δολοφονήσει και την σύζυγό του, Ντόρα και από την άλλη πλευρά εκλογικού περιπτέρου, έγραψαν σύνθημα υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως είναι: «Άμεση χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα».

Παράλληλα, η Ξένη Δημητρίου, στην παραγγελία της, αναφέρει ότι πρέπει να αναζητηθεί υλικό από κάμερες που ενδεχομένως υπάρχουν στην περιοχή που βρίσκεται το εκλογικό περίπτερο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες της αξιόποινης πράξης.

Ακόμη, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ενημερωθεί αρμοδίως για την πορεία των ερευνών.

Για τα συνθήματα υπέρ της 17Ν στο εν λόγω εκλογικό περίπτερο, το γραφείο Τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «θρασύδειλους τραμπούκους που θαυμάζουν τον δολοφόνο Κουφοντίνα, οι οποίοι επιτέθηκαν στη ΝΔ βανδαλίζοντας με χυδαία συνθήματα το προεκλογικό της περίπτερο» και προσθέτει: «Ας το καταλάβουν μια για πάντα. Δεν τους φοβόμαστε. Οι μέρες ανοχής τελειώνουν. Ως εδώ».

Δημοφιλέστερα

To Top