Πολιτική

Δεν έκαναν καλό στον Αλέξη οι διακοπές στο κότερο: Τι λέει νέα δημοσκόπηση

Οι σκαφάτες διακοπές του Αλέξη Τσίπρα δεν πλήγωσαν μόνο το αριστερό προφίλ του Πρωθυπουργού, δεν έθεσαν απλώς θέμα δεοντολογίας για το δωράκι του Αλέξη Τσίπρα από έναν εκπρόσωπο της ελίτ που καταγγέλλει, αναμένεται να βαρύνουν και στην ψήφο στις ευρωεκλογές.

Αν και ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πρόσφατα στην συνέντευξή του στον Αlpha, ότι η υπόθεση θα γυρίσει μπούμερανγκ, ότι έκανε διακοπές σε σκάφος που του παραχώρησε η «συνεργάτης» του Κατερίνα Παναγοπούλου, της εφοπλιστικής οικογένειας, καθώς και ότι κάθε πολιτικός έχει δικαίωμα σε ιδιωτικές στιγμές…δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και με τους ψηφοφόρους.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της εταιρείας Inrteview για λογαριασμό της Βεργίνας tv που είδε χθες το φως της δημοσιότητας- και που δίνει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 33% έναντι 24,2%, διαφορά δηλαδή 8,8 μονάδες- η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η υπόθεση θα κάνει ζημιά στον κ. Τσίπρα. Έτσι το 50,4% των ψηφοφόρων που πήραν μέρος στην έρευνα δηλώνουν ότι «οι διακοπές του κ. Τσίπρα σε σκάφος εφοπλιστή προκάλεσαν πρόβλημα στην δημόσια εικόνα του», ενώ αντίθετη άποψη έχει ένα ποσοστό 47,4%. Στην δημοσκόπηση της Marc που επίσης είδε χθες το φως της δημοσιότητας ανάλογη ερώτηση δεν υπήρχε αλλά και εκεί η διαφορά ανάμεσα στην πρώτη ΝΔ και τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ έχει φθάσει στις 8 μονάδες.

Και η υπόθεση αναμένεται να έχει και συνέχεια με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του στα Νέα, υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες, με υπουργό που έκανε χρήση του σκάφους και αναμένεται να δουν προσεχώς το φως της δημοσιότητας. Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα οτι δεν έχει πρόβλημα ούτε με αυτό, εκτιμήθηκε σαν γραμμή άμυνας απέναντι στο νέο κύμα αποκαλύψεων.

Κέρδη από τις παροχές και τα επιδόματα

Εξίσου εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας της Interview για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την «13η σύνταξη», όπως αποκαλεί η κυβέρνηση το κλιμακούμενο προεκλογικό επίδομα, και την μείωση του ΦΠΑ. Μέτρα που η αντιπολίτευση καταγγέλλει ως προεκλογικό μπόνους. Η εκτίμηση της ΝΔ ότι τα μέτρα, όσο απαραίτητα και να είναι για τα φτωχότερα στρώματα, δεν πρόκειται να αλλάξουν την στάση των εκλογέων φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης αφού στην ερώτηση αν «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός θα επηρεάσουν την απόφασή σας για το κόμμα που θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές», μόλις το 22,5%- ποσοστό που πλησιάζει πολύ τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ- απαντάει θετικά, ενώ αντίθετα η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων, το 68,0%, απαντά αρνητικά.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός που «πήρε πάνω του» τον Παύλο Πολάκη και προσέφερε στον υβριστή αναπληρωτή υπουργό Υγείας ασπίδα προστασίας, πληρώνει το πολιτικό κόστος της επιλογής του, αφού η πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην δημοσκόπηση της Interview απαντούν ότι καλά έκανε η Νέα Δημοκρατία και κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του. Συγκεκριμένα το 45,5% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την πρόταση μομφής κατά Πολάκη, ενώ διαφωνεί το 38,5% και ένα ποσοστό περίπου 16% δηλώνει ότι δεν γνωρίζει και δεν απαντά.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top