Πολιτική

Επιμένει ο Τσακαλώτος: Επί των ημερών μας αυξήθηκε το εισόδημα των μεσαίων στρωμάτων

«Η ΝΔ θέλει να βάλει στο πάνθεον των φιλελλήνων τον Βέμπερ» είπε ο υπουργός Οικονομικών 

Επίθεση στη ΝΔ για την υποστήριξη που παρέχει στον Μάνφρεντ Βέμπερ εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.

«Καθώς φτάνουμε στο 2021 όλοι μας θα έχουμε τους αγαπημένους μας φιλέλληνες άλλος τον Λόρδο Βύρωνα άλλος τον Ζιλ Ντασέν ή Γκρας. Καταλαβαίνω από την ΝΔ στο πάνθεον των φιλελλήνων θέλουν να βάλουν τον Βέμπερ».

«Πριν τελειώσουμε την συνέντευξη τύπου ο Βέμπερ είπε ότι το πρόγραμμα που ανακοινώσαμε ήταν ανεύθυνο. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για σαχλαμάρες Τσακαλώτου.

«Η Ειδική Αγωγή και οι νέοι δάσκαλοι που διορίζουμε είναι σαχλαμάρες; Το ΦΠΑ στην ενέργεια είναι σαχλαμάρα; Οι νέοι εργαζόμενοι για τους οποίους το κράτος θα πληρώνει μέρος των εισφορών θα είναι σαχλαμάρες;» 

«Το πιο ενδιαφέρον για την ανάρτηση του κ. Βέμπερ ήταν το δεύτερο κομμάτι. Είπε ό κ. Βέμπερ ότι επειδή υπάρχουν ανόητοι δεν πρέπει να έχουμε ευρωπαϊκό σταθεροποιητικό σύστημα για την αντιμετώπιση ανισοτήτων. Εσείς στη ΝΔ τι λετε;

Στα επόμενα 10 χρόνια πως θα υπάρξει σύγκλιση Νότου και Βορρά; Γιατί δεν το στηρίζετε; Γιατί το ΕΛΚ υποστηρίζει την λιτότητα ακόμα και μετά την κρίση. Τι θα πείτε στον λαό στις ευρωεκλογές; Υποστηρίξτε μας για να υποστηρίξουμε την λιτότητα και το ΕΛΚ;

Ας μιλήσουμε και με τα μεσαία στρώματα. Σας έχω πει πόσο μειώθηκε το εισόδημα των μεσαίων την περίοδο 2010 – 2015. Μειώθηκε περίπου 3 – 5 χιλ ευρώ το χρόνο ενώ επι δικών μας ημερών αυξήθηκε έστω και λίγο.

Γιατί στην Γαλλία οι ρεπουμπλικάνοι έχασαν 12%. Γιατί το ισπανικό λαϊκό κόμμα πήρε 16% στις πρόσφατες εκλογές που είναι χαμηλότερο ιστορικό; Η απάντηση είναι ο νεοφιλελευθερισμός και η λιτότητα. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν υπάρχει νεοφιλελευθερισμός. Είπα όμως να κάνω μια έρευνα. Βγήκα από την αίθουσα και ρώτησα τον Βορίδη. Αν σας κεράσω 3 ουίσκι είσαι έτοιμος να απαρνηθείς τον νεοφιλελευθερισμό; Μου απάντησε ποτέ τον ποτών. Εμείς είμαστε νεοφιλελεύθεροι. Μπράβο σας που το παραδέχεστε και δεν εξαγοράζεστε κι όλας.

Στην Ιταλία τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει αυξηθεί καθόλου το εισόδημα των μεσαίων ανθρώπων. Στην Γερμανία το μερίδιο μεσαίων τάξεων έχει πέσει 10 μονάδες τα τελευταία 10 χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατι΄δεν υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις κ.α.

Το πρόβλημα των μεσαίων στρωμάτων είναι στέγασης.

Δημοφιλέστερα

To Top