Ελλάδα

Επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή: Το περίμεναν αλλά… αιφνιδιάστηκαν

Έκθετη η ΕΛ.ΑΣ. από την αποκάλυψη εγγράφου στο οποίο διατυπώνονται φόβοι για επιδρομή στη Βουλή, λόγω της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα – Είχε ζητηθεί από το Βουλή να εντατικοποιήσει τα μέτρα ασφαλείας

Έντονα ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη εσωτερικού εγγράφου της ΕΛ.ΑΣ., που ζητούσε εντατικοποίηση των μέτρων έξω από τη Βουλή, καθώς υπήρχαν φόβοι για επίθεση στο κτίριο, λόγω της απεργίας πείνας του Κουφοντίνα.

Την αποκάλυψη του εγγράφου, με ημερομηνία 13 Μαΐου 2019 είχε κάνει προ τριών ημερών η ιστοσελίδα tovima.gr. Ωστόσο, παρότι γνώριζαν ότι υπήρχε κίνδυνος για επίθεση στο Κοινοβούλιο και το θέμα είχε δημοσιοποιηθεί, τελικά η επίθεση πραγματοποιήθηκε κανονικά, αφήνοντας έκθετους αυτούς που είχαν αναλάβει την προστασία του κτιρίου.

Στο προ τριών ημερών ρεπορτάζ του, η ιστοσελίδα ανέφερε ότι η Αστυνομία «αποφάσισε να δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας γύρω από τη Βουλή», έντρομη από την κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., με τίτλο «Μέτρα Προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων» αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρακαλούμε όπως, από λήψεως της παρούσας, να εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων προς πρόληψη και αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής παρέμβασης κι οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος του».


rouvikwnas_vouli_elas

Παράλληλα, οι συντάκτες του εγγράφου ζητούν «ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφυγή εφησυχασμού» από τους αστυνομικούς γύρω από την Βουλή, προκειμένου να αποτραπεί μια ενέργεια που θα εκθέσει τη ΕΛΑΣ και θα έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Δημοφιλέστερα

To Top