Διεθνή

Ιαπωνία: Παγκόσμια ειρήνη ζήτησε ο νέος αυτοκράτορας Ναρουχίτο

Ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων η πρώτη δημόσια ομιλία του νέου Ιάπωνα αυτοκράτορα, Ναρουχίτο – Ο 126ος αυτοκράτορας συνοδευόταν από τη σύζυγό του

Κάλεσμα για παγκόσμια ειρήνη απηύθυνε ο νέος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο, στην πρώτη δημόσια ομιλία του από την ανάρρησή του στον θρόνο, ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων.

«Προσεύχομαι για την υγεία και την ευτυχία σας», δήλωσε ο 59χρονος αυτοκράτορας, ο οποίος ανήλθε στον Θρόνο των Χρυσανθέμων την Τετάρτη μετά την παραίτηση του πατέρα του Ακιχίτο. «Και εύχομαι πραγματικά την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας μας, προχωρώντας χέρι χέρι με τις άλλες χώρες και αναζητώντας την παγκόσμια ειρήνη», πρόσθεσε.

Ο 126ος αυτοκράτορας της Ιαπωνίας φορούσε ένα σκούρο κοστούμι και έκανε μια σύντομη εμφάνιση στο μπαλκόνι του αυτοκρατορικού παλατιού στο Τόκιο. Στο πλευρό του ήταν η αυτοκράτειρα Μασάκο, η οποία φορούσε κίτρινο φόρεμα και καπέλο καθώς και ένα κολιέ με πέρλες.

Άλλα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας ήταν επίσης παρόντα. Ωστόσο, δεν ήταν εκεί ο προκάτοχός του και πατέρας του, Ακιχίτο και η σύζυγός του Μιτσίκο που αποφάσισαν να αποσυρθούν από τη δημόσια ζωή έπειτα από τριάντα χρόνια στην εξουσία.

Οι πολίτες έκαναν ουρές με τις ώρες για να δουν τον νέο αυτοκράτορα και την οικογένειά του, με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK να κάνει λόγο για ένα πλήθος 5.000 ανθρώπων. Συνήθως αυτού του είδους οι εμφανίσεις του αυτοκράτορα γίνονται κατά τα γενέθλιά του ή την Πρωτοχρονιά.

Η αυτοκρατορική οικογένεια αναμένεται να εμφανιστεί συνολικά έξι φορές στο μπαλκόνι του παλατιού σήμερα.

Η επίσημη ενθρόνιση του νέου αυτοκράτορα και της συζύγου του θα γιορταστεί στις 22 Οκτωβρίου στο Τόκιο ενώπιον 2.500 προσκεκλημένων από την Ιαπωνία και το εξωτερικό, ανάμεσά τους και πολλοί ηγέτες κρατών.

Δημοφιλέστερα

To Top