Πολιτική

Κατέρρευσε η «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους στην Κύπρο

Παραιτήθηκε ο «πρωθυπουργός» – Ο Ακιντζί θα δώσει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στα υπόλοιπα κόμματα ή απλό βουλευτή

Θεωρεί ότι υπάρχει «φόρμουλα συγκυβέρνησης» εντός της υφιστάμενης σύνθεσης της λεγόμενης«βουλής» δήλωσε ο παραιτηθείς «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Τουφάν Ερχιουρμάν που μετά την υποβολή της παραίτησης της τετρακομματικής «κυβέρνησης» που προΐστατο, τασσόμενος εναντίον πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» και υπέρ του να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ερχιουρμάν υπέβαλε το πρωί την παραίτησή του στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος θα καλέσει σε συνάντηση τα «κοινοβουλευτικά» κόμματα για διαβούλευση και θα δώσει την εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» σε ένα από αυτά ή σε έναν «βουλευτή».

Ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι η εντολή πρέπει να δοθεί άμεσα στο μεγαλύτερο σε δύναμη κόμμα, το κόμμα Εθνικής Ενότητας και ευχήθηκε οι διεργασίες για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης» να ολοκληρωθούν το συντομότερο.

Δημοφιλέστερα

To Top