Πολιτική

Κουτσούμπας: Οι παροχές Τσίπρα είναι από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα και το φορολογικό ξεζούμισμα

Η ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές θα σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να ματώνει από τους φόρους για να διαθέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, 4 δισ. ευρώ τον χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, επισημαίνει ο γραμματέας του ΚΚΕ

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός απέναντι στην πολιτική ΕΕ, κεφαλαίου και των κυβέρνήσεών του, έχει μία επιλογή: «Δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δυνατή “Λαϊκή Συσπείρωση” στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές».

Μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, ο κ. Κουτσούμπας εκφράζει την αισιοδοξία του ότι ο στόχος «το ΚΚΕ να βρεθεί όσο γίνεται ψηλότερα» θα επιτευχθεί.

Τονίζει ότι απέναντι στην «ΕΕ των μονοπωλίων», το ΚΚΕ αντιπροτείνει «την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την κοινή πάλη των ευρωπαϊκών λαών, την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού», ενώ αποτελεί προϋπόθεση, «η ΕΕ να δεχτεί συντονισμένα χτυπήματα από τους λαούς της Ευρώπης, με στόχο την αποδέσμευση κάθε χώρας και με το λαό στην εξουσία».

Το ΚΚΕ «είναι θετικό στο να παίρνουν οι πιο αδύναμοι έστω και το ελάχιστο που μπορεί να τους ανακουφίσει» αναφέρει ο γραμματέας του ΚΚΕ, σημειώνοντας, ταυτόχρονα, «τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι ένα πολύ μικρό μέρος από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα και από το φορολογικό ξεζούμισμα των ασθενέστερων».

Ο Δ. Κουτσούμπας μιλά επίσης για τις εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο και τονίζει, ότι εφαρμογή του «μοντέλου» των Πρεσπών «στο Κυπριακό σημαίνει αναζήτηση συμβιβασμού χωρίς αρχές και παραπέρα ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, παρουσιάζοντας το ΝΑΤΟ και ευρωατλαντικές δομές ως νέες εγγυήτριες δυνάμεις», ενώ αντίστοιχα, σημαίνει αναγνώριση «ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αναφέρει ότι «η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να ματώνει από τους φόρους για να διαθέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες, 4 δισ. ευρώ τον χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, δυνάμωμα της πάλης για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου από τη χώρα και επαγρύπνηση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις».

Ενώ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς», εξηγεί τον ρόλο των ακροδεξιών κομμάτων, και εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για «στήσιμο προεκλογικών, τυχοδιωκτικών μετώπων δήθεν ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό, αφού συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και την ίδια ώρα υπογράφει στην ΕΕ αντικομμουνιστικές διακηρύξεις και μάλιστα την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών».

«Μόνη απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς είναι η ενίσχυση, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στον καπιταλισμό, που γεννούν και τρέφουν τον φασισμό. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στην Ελλάδα, άλλων ΚΚ στις χώρες της Ευρώπης. Ο λαός να αναδείξει στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ στην 3η θέση, να γκρεμίσει από εκεί τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή», υπογραμμίζει μιλώντας στο Πρακτορείο ο Δ. Κουτσούμπας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον Γιώργο Μηλιώνη, για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Ερ.: Ποιο είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, το διακύβευμα των ευρωεκλογών, των εκλογών της τοπικής διοίκησης και των εθνικών εκλογών οι οποίες, όπως είπε ο πρωθυπουργός, θα διεξαχθούν το φθινόπωρο;
Απ.: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που μας έφερε ως εδώ ή θα κάνουμε μια ριζικά διαφορετική επιλογή, έχοντας πλούσια πείρα κι έχοντας δοκιμάσει πλέον όλες τις μορφές διαχείρισης. Ο δρόμος της ΕΕ, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια. Από αυτόν τον δρόμο δεν το κουνάνε «ρούπι» ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ, όσο και αν προσπαθούν να στήσουν έναν κάλπικο προεκλογικό καυγά σε δευτερεύοντα ζητήματα. Είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ, θα είναι εδώ η ενισχυμένη εποπτεία της ΕΕ, οι αξιώσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων που κάθε αστική κυβέρνηση έχει για ευαγγέλιο, θα είναι εδώ οι επικίνδυνες δεσμεύσεις σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κ.λπ.

Σε αυτόν τον δρόμο, ο λαός μας μπορεί να πει ένα μεγάλο «ως εδώ», να αντεπιτεθεί, και αυτό να το κάνει ενιαία, σε όλες τις κάλπες. ‘Αλλωστε ενιαία είναι η πολιτική που πλήττει το λαό. Εκπορεύεται από την ΕΕ, εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις, εξειδικεύεται από περιφερειακές και τοπικές αρχές. Στις 26 Μάη, συνεπώς, ο λαός έχει μπροστά του τρεις κάλπες και μία επιλογή: Δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση» στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.

Ερ.: Ποιοι είναι οι στόχοι του ΚΚΕ στις εκλογικές αναμετρήσεις;
Απ.: Θέλουμε το ΚΚΕ να βρεθεί όσο γίνεται ψηλότερα και είμαστε αισιόδοξοι για αυτό. Στις συγκεντρώσεις μας σε όλη τη χώρα, αλλά και στην καθημερινή επαφή των Κομματικών Οργανώσεων με χιλιάδες εργαζόμενους συναντάμε ένα πολύ θετικό κλίμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Αυτό εκφράζουν και πολλοί άνθρωποι που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια άλλες δυνάμεις, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑΕ και σήμερα εκτιμούν τη συνεπή στάση του ΚΚΕ, αντιλαμβάνονται την ανάγκη να ενισχυθεί. Τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, αλλά και στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ο λαός μας έχει κάθε συμφέρον να στείλει στο ευρωκοινοβούλιο περισσότερους κομμουνιστές ευρωβουλευτές που θα αποτελούν «τα μάτια και τα αυτιά του», θα «χαλάνε τη σούπα» της συναίνεσης σοσιαλδημοκρατών, φιλελεύθερων, ακροδεξιών, που ψήφισαν αγκαλιά το 90% των αντιλαϊκών αποφάσεων την πενταετία που πέρασε. Να εκλέξει περισσότερους κομμουνιστές Δημάρχους, να στείλει περισσότερους κομμουνιστές και αγωνιστές στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, που δε θα κρυφτούν πίσω από ένα αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο, αλλά θα παλέψουν κάθε ζήτημα που «καίει» τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, θα μπουν μπροστά σε κάθε μικρή και μεγάλη διεκδίκηση. Αυτό αποδεικνύει και η πείρα της τελευταίας πενταετίας και ιδιαίτερα τα παραδείγματα των Δήμων Πάτρας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης, Καισαριανής και Ικαρίας.

Ερ.: Τι αντιπροτείνει το ΚΚΕ αλλά και το κομμουνιστικό κίνημα στην Ευρώπη ταυτόχρονα με το «όχι στην ΕΕ των μονοπωλίων»;
Απ.: Λέμε ΝΑΙ στην αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την κοινή πάλη των ευρωπαϊκών λαών, ΝΑΙ στην Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Αυτή είναι η μόνη πραγματικά φιλοευρωπαϊκή προοπτική γιατί συμφέρει τους λαούς της Ευρώπης. Προϋπόθεση είναι η ΕΕ να δεχτεί συντονισμένα χτυπήματα από τους λαούς της Ευρώπης, με στόχο την αποδέσμευση κάθε χώρας και με το λαό στην εξουσία. Φυσικά, δεν υποτιμάμε τον εξαιρετικά αρνητικά συσχετισμό, όμως τα πράγματα πηγαίνουν μπροστά, όταν δεν υποτάσσεσαι στον αρνητικό συσχετισμό και όχι όταν τον υπηρετείς στο όνομα του ρεαλισμού. Αυτό δεν είναι πρόοδος, είναι κάλεσμα στους λαούς για συνθηκολόγηση.

Την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συναγελάζονται ο ένας με την αμαρτωλή ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και ο άλλος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, εμείς δίνουμε τη μάχη μαζί με 35 Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα από όλη την Ευρώπη με τα οποία έχουμε συνυπογράψει κοινή διακήρυξη για τις ευρωεκλογές. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές κατεβαίνει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες το ΚΚ στην Ιταλία και μάλιστα αφού ξεπέρασε τα μεγάλα εμπόδια που βάζει ο εκλογικός νόμος.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην Ελλάδα θα στείλει αγωνιστικό, αισιόδοξο μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, σε όσους αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, ακόμα και παρανομίας και διώξεων για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες.

Ερ.: Ο πρωθυπουργός παρουσίασε την Τρίτη ένα «πακέτο μέτρων» το οποίο, όπως είπε, έχει στόχο την ανακούφιση του μεγάλου μέρους της κοινωνίας που σήκωσε δυσανάλογο βάρος στα χρόνια της κρίσης και ταυτόχρονα αποτελεί και το σχέδιο για την επόμενη τετραετία, για το οποίο ζήτησε και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, ενώ ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού και στις εκλογές του Μαΐου και στις εθνικές εκλογές. Τι στάση θα κρατήσει το ΚΚΕ σε αυτά τα μέτρα;
Απ.: Είμαστε θετικοί στο να παίρνουν οι πιο αδύναμοι έστω και το ελάχιστο που μπορεί να τους ανακουφίσει, να τους βοηθήσει να κλείσουν κάποιες τρύπες. Όμως εδώ πρέπει να πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους: Έχει βαρεθεί ο κόσμος να βλέπει στις προεκλογικές περιόδους να βγαίνουν οι κυβερνώντες, που προηγουμένως τον έχουν ματώσει και να του πετάνε ένα ξεροκόμματο, ελπίζοντας ότι τα προηγούμενα θα ξεχαστούν και θα αρπάξουν πάλι την ψήφο του για να συνεχίσουν να τον ματώνουν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είναι ένα πολύ μικρό μέρος από τα ματωμένα υπερπλεονάσματα και από το φορολογικό ξεζούμισμα των ασθενέστερων, την ώρα που, για παράδειγμα, οι εφοπλιστές φορολογούνται εθελοντικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το «απόθεμα ρευστότητας» που έχει δημιουργηθεί από αυτή τη βάρβαρη πολιτική έχει φτάσει στα 31 δισ. ευρώ ενώ τα μέτρα που ανακοινώθηκαν κοστολογούνται στο 1,9 δισ., αν φυσικά υλοποιηθούν, αφού κάποια δεν προβλέπεται να νομοθετηθούν τώρα. Μάλιστα αυτό το ποσό περιλαμβάνει και δωράκια στο κεφάλαιο, όπως νέα επιδότηση εργοδοτικών εισφορών. Ο λαός μας δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν, αντιθέτως του χρωστάνε πάρα πολλά. Δεν πρέπει να ξεχάσει ότι ακόμα και αυτά τα μέτρα δεν θα παίρνονταν αν δεν υπήρχε όλο αυτό το διάστημα η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, στην οποία πρωτοστάτησε το ΚΚΕ.

Ερ.: Πώς βλέπετε να εξελίσσονται οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας ως μέρος των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες έχετε χαρακτηρίσει ως επικίνδυνες;
Απ.: Tο κυνήγι του κέρδους και οι στοχεύσεις των μονοπωλίων και των καπιταλιστικών κρατών οδηγούν στην κλιμάκωση των ανταγωνισμών και συγκρούσεων. Αυτό δείχνουν και οι πρόσφατες εξελίξεις με τις παραβιάσεις της τουρκικής αστικής τάξης στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και πολλά άλλα παραδείγματα. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι και προφανείς για εμάς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η αντιπολίτευση των ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ωραιοποιούν την κατάσταση και προσπαθούν να εφησυχάσουν το λαό, πως θα βγει κερδισμένος αν μείνει «πιστός» στις συμμαχίες που έχει επιλέξει η αστική τάξη, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, ιδιαίτερα τώρα που οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας δεν βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους.

Όμως, ο ελληνικός λαός θα βγει χαμένος, είτε η χώρα αξιοποιηθεί ως αιχμή του δόρατος σε μια ενδεχόμενη μεγαλύτερη όξυνση των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας, είτε επέλθει συμβιβασμός που αντικειμενικά θα «ακουμπά» και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Αν υπάρξουν κερδισμένοι από αυτή την ιστορία, αυτοί θα είναι μόνο οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Το ΝΑΤΟ κι η ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως αποδεικνύει και η κατοχή σχεδόν του 40% του εδάφους του νησιού από τα τουρκικά στρατεύματα εδώ και 45 χρόνια.

Ερ.: Έχετε, επίσης, χαρακτηρίσει ως πολύ επικίνδυνη οποιαδήποτε σκέψη η Συμφωνία των Πρεσπών να αποτελέσει «πρότυπο» για την επίλυση άλλων ζητημάτων που αφορούν στο Αιγαίο και στην Κύπρο…
Απ.: Με τις δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη επιδιώκουν να διαμορφώσουν το έδαφος για ένα συμβιβασμό με κέντρο τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και τμημάτων της Ανατ. Μεσογείου σύμφωνα με τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά πρότυπα, όπως και η συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία των Πρεσπών, που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια συμφωνία αμερικανοΝΑΤΟϊκής κοπής, που εντάσσεται στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό για την ένταξη των Δυτ. Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Σήμερα είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια ΗΠΑ – ΕΕ για συμβιβασμό με την Τουρκία, που κλιμακώνεται με στόχο τη «συνεκμετάλλευση» των υδρογονανθράκων, σε σύνδεση με την προώθηση διχοτομικής λύσης στην Κύπρο, αλλά και της προώθησης των τουρκικών αξιώσεων στο Αιγαίο. Η εφαρμογή του «μοντέλου» των Πρεσπών στο Κυπριακό σημαίνει αναζήτηση συμβιβασμού χωρίς αρχές και παραπέρα ΝΑΤΟποίηση της Κύπρου, παρουσιάζοντας το ΝΑΤΟ και ευρωατλαντικές δομές ως νέες εγγυήτριες δυνάμεις. Το μοντέλο της συμφωνίας των Πρεσπών για το Αιγαίο σημαίνει αναγνώριση «ζωτικών συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο». Τέτοιου είδους πρόσκαιροι συμβιβασμοί δεν μπορούν να εγγυηθούν τη ειρήνη και την ασφάλεια των λαών της περιοχής.

Ερ.: Τι θα σημαίνει η ενίσχυση του ΚΚΕ σε ό,τι αφορά τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής;
Απ.: Οι ανταγωνισμοί είναι αδυσώπητοι και σκληροί, η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς παίζει «κορώνα – γράμματα» το μέλλον της χώρας και του λαού. Το ΚΚΕ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που λέει στο λαό την αλήθεια και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, κόντρα στις δυνάμεις του εφησυχασμού, του ευρωατλαντισμού, της υποταγής των λαϊκών συμφερόντων σε αλλότρια συμφέροντα. Είναι ανάγκη, λοιπόν, να ενισχυθεί αποφασιστικά η φωνή του στις προσεχείς ευρωεκλογές, ακόμη κι από εκείνους που διατηρούν επιμέρους επιφυλάξεις για το ΚΚΕ, αλλά αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης της λαϊκής αντίστασης στις «θύελλες», που έχουμε μπροστά μας. Από κάθε αριστερό, προοδευτικό άνθρωπο που ξέρει ότι ΝΑΤΟϊκή αριστερά ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε μπορεί να υπάρξει.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να ματώνει από τους φόρους για να διαθέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες 4 δισ. ευρώ τον χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Θα σημάνει δυνάμωμα της πάλης για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου από τη χώρα. Θα σημάνει επαγρύπνηση μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις, ότι δεν δεχόμαστε ο φυσικός πλούτος της περιοχής αντί να είναι ευλογία για τους λαούς να γίνεται «μήλον της έριδος» για τα κέρδη ενεργειακών κολοσσών. Θα στείλει μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας και κοινής πάλης στους άλλους λαούς της περιοχής κόντρα στις επιδιώξεις των εκμεταλλευτών τους.

Ερ.: Πόσο σας ανησυχεί η άνοδος της ακροδεξιάς, θεωρείτε ότι ως κυβερνήσεις ή κόμματα προσανατολίζονται και σε σχέσεις με ισχυρές δυνάμεις εκτός ΕΕ και ποια πρέπει να είναι η απάντηση των λαών;
Απ.: Η άνοδος της ακροδεξιάς πρέπει να κινητοποιήσει κάθε προοδευτικό, κάθε λαϊκό άνθρωπο, πάνω από όλα κάθε νέο και νέα. Όλοι αυτοί πρέπει να προβληματιστούν ποιοι τους ενισχύουν, ποιοι έχουν ευθύνη, με την πολιτική που εφαρμόζουν και με την ανοχή που δείχνουν, και ποιος πραγματικά μπορεί να τους αντιμετωπίσει. Πρόκειται για δυνάμεις καραμπινάτα συστημικές, υπηρετούν την αστική τάξη κάθε χώρας, τμήματα του κεφαλαίου. Η Χρυσή Αυγή στη χώρα μας, βέβαια, από εκεί που μιλούσε για την «ΕΕ των τοκογλύφων» τώρα τα έχει κάνει «γαργάρα» και μιλά για «δυνατή Ελλάδα» μέσα στην ΕΕ.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, τώρα την επικαλείται για να στήσει νέες παγίδες στους αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους με τα προεκλογικά, τυχοδιωκτικά του μέτωπα δήθεν ενάντια στην ακροδεξιά και το φασισμό.

Την ίδια ώρα υπογράφει στην ΕΕ αντικομμουνιστικές διακηρύξεις και μάλιστα την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Όταν έρχεται η ώρα των πράξεων τα μεγάλα λόγια πάνε περίπατο. Τελευταίο παράδειγμα από τα πολλά, είναι ότι μέσω της κρατικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης ακύρωσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να μη δοθεί προεκλογικός χώρος στους υπόδικους εγκληματίες φασίστες στο κέντρο της Αθήνας. Αν αυτό δεν είναι ανοχή, στήριξη της ΧΑ, τότε τι είναι; Από την άλλη η ΝΔ βολεύεται με τα μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ, για να συντηρεί τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, αλλά και για να αντλεί ψήφους από τη δεξαμενή της ακροδεξιάς.

Μόνη απάντηση στην άνοδο της ακροδεξιάς είναι η ενίσχυση, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στον καπιταλισμό, που γεννούν και τρέφουν τον φασισμό. Η ενίσχυση του ΚΚΕ στην Ελλάδα, άλλων ΚΚ στις χώρες της Ευρώπης. Ο λαός να αναδείξει στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ στην 3η θέση, να γκρεμίσει από εκεί τη ναζιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Δημοφιλέστερα

To Top