Διεθνή

Κυβερνητικό σκάνδαλο στην Αυστρία: Έκτακτα διαγγέλματα Κουρτς και Βαν ντερ Μπέλεν μετά την παραίτηση Στράχε

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, που έχει την εξουσία διορισμού υπουργών και διάλυσης της κυβέρνησης, θα βγάλει επίσημη ανακοίνωση σε λίγες ώρες

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα κάνει επίσημη δήλωση στις (17:45 GMT) (19:45 ώρα Ελλάδος) σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Νωρίτερα σήμερα, ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε του ακροδεξιού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) δήλωσε ότι παραιτείται κι ότι θα αντικατασταθεί από τον υπουργό Μεταφορών Νόρμπερτ Χόφερ, μετά την δημοσιοποίηση ενός επίμαχου βίντεο στα γερμανικά ΜΜΕ.

Το βίντεο αυτό που δημοσιοποιήθηκε χθες, δείχνει τον Στράχε να συζητάει την ανάθεση κρατικών συμβολαίων με μία γυναίκα που εμφανίζεται ως πλούσια ανιψιά ενός Ρώσου ολιγάρχη, σε αντάλλαγμα για την πολιτική υποστήριξη της.

Η συνάντηση αυτή, φαίνεται ότι έγινε το 2017, για την προσφορά κρατικών συμβολαίων σε μία εταιρία και με αντάλλαγμα, την πολιτική και οικονομική υποστήριξη προς τον Στράχε.

Η ανακοίνωση της παραίτησής του έγινε στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Έκτακτο διάγγελμα και από τον Αυστριακό πρόεδρο

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν που έχει την εξουσία διορισμού υπουργών και διάλυσης της κυβέρνησης θα κάνει επίσημη δήλωση στις 20:35 (ώρα Βιέννης) (18:35 GMT),

μετά την σημερινή παραίτηση του αντικαγκελρίου Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων APA.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top