Πολιτική

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα

Μιλώντας στα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι στι 26 Μαΐου ο Ελληνικός λαός θα στείλει το τελευταίο του μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του

«Πολύ λίγα, πολύ αργά. Τέσσερα χρόνια διέλυσε τη μεσαία τάξη, εξαφάνισε τους συνταξιούχους. Οι Έλληνες του έχουν γυρίσει ήδη την πλάτη. Την 26η Μαΐου θα του στείλουν και το τελευταίο μήνυμα», τόνισε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και την λεγόμενη «13η σύνταξη» μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στα Ιωάννινα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες βάζοντας το δίλημμα για την επερχόμενη ευρωκάλπη.

«Στις 26 Μαΐου θα επιλέξουμε τους επόμενους ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και δημάρχους. Ο κ. Τσίπρας μας είπε χθες ότι θέλει να μετατρέψει την 26η Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του. Του απαντώ ότι η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης της κυβέρνησής του και ψήφος εμπιστοσύνης για τη Νέα Δημοκρατία», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με οξύτητα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απάντησε και στη φράση του πρωθυπουργού από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, όπου ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε γλάστρα τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

«Αισθάνθηκα προσωπικά την ανάγκη να καταθέσω την πρόταση μομφής εναντίον ως ελάχιστη μορφή αξιοπρέπειας σε έναν άνθρωπο που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες όταν έχεις θέληση. Ο άνθρωπος αυτός απαξιώθηκε προσωπικά από τον κ. Τσίπρα όταν χθες τον αποκάλεσε γλάστρα. Δεν είναι γλάστρα ο κ. Κυμπουρόπουλος. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που διεκδικεί ίσες ευκαιρίες. Αν κάτι απέδειξε η χθεσινή συζήτηση στη βουλή είναι ότι ο κ.Τσίπρας με τον απαξιωτικό ενικό που χρησιμοποίησε απέναντι στο πρόσωπό μου, απέδειξε αυτό που λέμε εδώ και καιρό. Ο Τσίπρας και ο Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Νέα Δημοκρατία Live stream

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε ειδικά στους νέους ανθρώπους, καλώντας τους να μην επιλέξουν την αποχή.

«Εισπράττω την βουή οργή της κοινωνίας απέναντι σε μία κακή κυβέρνηση. Είμαστε εδώ για να πούμε στους πολίτες ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Μην επιλέξετε την αποχή, μην ενδώσετε τις πιέσεις όλων όσοι λένε ότι όλοι είναι ίδιοι, δεν είναι. Κάνω έκκληση στους δημοκρατικούς πολίτες. Αφήστε στην άκρη ό,τι μας χώριζε. Στηρίξτε την Νέα Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Γιάννενα θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στην Αλβανία και μάλιστα σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο.

«Ο δρόμος της Αλβανίας θα παραμένει κλειστός όσο η Αλβανία δε σέβεται την ελληνική εθνική μειονότητα. Όσο η αλβανική κυβέρνηση επιβουλεύεται τις περιουσίες των Ελλήνων. Η κόκκινη γραμμή, την οποία τραβάμε είναι αδιαπραγμάτευτη. Θα σταθούμε κοντά στα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας με τρόπο που δε θα επιδέχεται καμία αμφισβήτηση», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Δημοφιλέστερα

To Top