Πολιτική

Δεν ξανάγινε! Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε 7ήμερη εργασία εν κρυπτώ στο Δημόσιο – Δείτε τα σχετικά έγγραφα

Απίστευτο και όμως αληθινό. Την ώρα που η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά επιτίθενται στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δήθεν υποστήριξε την 7ήμερη εργασία, όταν μίλησε πρόσφατα για το παράδειγμα της «Παπαστράτος» που ως ιδιωτική επιχείρηση λειτουργεί 7ήμερο, η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τις 120 δόσεις και την αποκαλούμενη «13η σύνταξη» καθιέρωσε υποχρεωτικό 7ήμερο εργασίας στο Δημόσιο!!!

Δηλαδή θεσπίζεται η εργασία για όλη την εβδομάδα με νόμο, έστω και αν αφορά την έκδοση συντάξεων και ότι ενώ μέχρι τώρα οι υπάλληλοι δήλωναν οικειοθελώς αν ήθελαν να μπουν σε κλιμάκια επίσπευσης έκδοσης συντάξεων, τώρα αυτό θα γίνεται υποχρεωτικά και όπως λέει η τροπολογία, θα δουλεύουν και απογεύματα, και Κυριακές, αλλά και στις αργίες!

Δείτε την σχετική τροπολογία.

Η τροπολογία «ομάδες εργασίας για τον κανονισμό συντάξεων δημοσίου τομέα» κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και υπογράφεται από τους υπουργούς, Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου, Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου, Υγείας Α. Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλο και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θ. Φωτίου.

Το στοκ των οριστικών συντάξεων που εκκρεμούν στο Δημόσιο έχει φτάσει στις 17.000 και μάλιστα με αιτήσεις από τον Ιούλιο του 2016 που δεν έχουν ακόμη βγει οριστικά ποσά.

Με «φουλ 7ήμερο» και εργασία Κυριακές, απογεύματα και αργίες θα πρέπει οι υπάλληλοι να τις εκδώσουν όλες έως ότου απονεμηθεί και η τελευταία.

Η απασχόληση των υπαλλήλων που θα κληθούν υποχρεωτικά με αποφάσεις διευθυντών να συγκροτήσουν τις ομάδες για την επίσπευση έκδοσης των συντάξεων του Δημοσίου θα είναι αποκλειστική, δηλαδή θα ασχοληθούν μόνον με αυτό το αντικείμενο στη διάρκεια του καθημερινού τους ωραρίου, στα απογεύματα, στις Κυριακές και στις αργίες! Στην ουσία θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υπάλληλοι με διαθεσιμότητα προς παροχή εργασίας και τις 7 ημέρες της εβδομάδας.

Δεν αναφέρεται πουθενά για ισόχρονη άδεια με τις επιπλέον ημέρες εργασίας που θα παράσχουν, παρά μόνον ότι θα έχουν τις προβλεπόμενες από το Δημόσιο εξτρά αποδοχές για υπερωριακή απασχόληση και για εργασία Κυριακής και αργιών.

Το δέλεαρ της υποχρεωτικής απασχόλησης για όλη την εβδομάδα στις εκκρεμείς συντάξεις είναι ότι «μπορεί», όπως λέει η τροπολογία, να τους καταβάλλεται επιπλέον των πρόσθετων απολαβών τους και ένα μπόνους απόδοσης εφόσον βγάζουν τον αριθμό συνταξιοδοτικών αποφάσεων με τις οποίες θα χρεωθούν.

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top