Διεθνή

Παλαιστίνη: Η Γάζα έριξε 100 ρουκέτες κατά του Ισραήλ που απάντησε με επιδρομές

Νέα ένταση σήμερα στη Γάζα, όταν Παλαιστίνιοι έριξαν περίπου 100 ρουκέτες σήμερα το πρωί – Ισραηλινές επιδρομές με τουλάχιστον τρεις τραυματίες Παλαιστίνιους 

Νέο σκηνικό υψηλής έντασης στήνεται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σήμερα το πρωί, σχεδόν 100 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ. Η εκτόξευση προκάλεσε αντίδραση του ισραηλινού στρατού και ειδικά της Πολεμικής Αεροπορίας και του πυροβολικού, που στοχοθέτησαν θέσεις της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 90 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα, κάποιες από τις οποίες έφτασαν βαθιά στο νότιο Ισραήλ, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα. Πολλές από τις ρουκέτες των Παλαιστινίων αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.

Αξιωματούχοι στη Γάζα επεσήμαναν ότι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές που έπληξαν τουλάχιστον τρεις περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη κλιμάκωση έντασης εδώ και εβδομάδες, που ακολούθησε τις ιδιαίτερα βίαιες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα.

Στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών σκοτώθηκαν τέσσερις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και δύο μέλη της Χαμάς, σε επιδρομή του ισραηλινού στρατού η οποία πραγματοποιήθηκε σε αντίποινα για τον τραυματισμό δύο Ισραηλινών στρατιωτών.

Δημοφιλέστερα

To Top