Πολιτική

«Πάτε να κάνετε κολεγιά μαζί του; Δεν τον στέλνετε στον αγύριστο;»

Τον εξάψαλμο στην Αρχαία Ελληνική, διανθισμένη με αργκό, έψαλλε, στην ομιλία του στη Βουλή, ο Κώστας Ζουράρις, απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τη στήριξη του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Μάνφρεντ Βέμπερ. Συγκεκριμένα, στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης η οποία μετατράπηκε από την κυβέρνηση, από πρόταση μομφής κατά του Πολάκη για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο σε ψήφο εμπιστοσύνης, άπαντες, έμειναν με την απορία για το τι είπε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής.

Διαβάστε την ομιλία του και θα καταλάβετε τι εννοούμε:

«Κατά λογικήν συνεπαγωγήν και κατά λογικήν αλληλουχίαν, νομίζω ότι θα έπρεπε να του πω πως αν ισχύουν αυτά, ισχύουν και για τον ίδιο, με τη συκοφαντική δυσφήμιση που έχει κάνει εις βάρος μου εδώ και ενάμιση μήνα -και δεν έχω δει ακόμη να μου ζητά συγγνώμην- όταν μου είπε –εν πάση περιπτώσει, με τα ετοιμόρροπα ελληνικά του- ο αρχηγέτης της Δεξιάς –ενδεχομένως δεν είχε και συνείδηση του τι έλεγε- ότι εγώ είμαι Βουλευτής –πώς το είπε;- σε τιμή ευκαιρίας. Η τιμή ευκαιρίας σε τρέχοντα και διαχρονικά ελληνικά, αργηγέτα της Δεξιάς, είναι ότι «τα πιάνω, τα έχω πιάσει». Να μου φέρει, λοιπόν, τις εξωχώριες εταιρείες οι οποίες μου έχουν δώσει 800.000 ευρώ, το διαμέρισμά μου στο Παρίσι δίπλα από του Βολταίρου –προτιμώ του Rene-Char εγώ, παραδείγματος χάριν- να μου φέρει εκείνους, τον έναν τον Γεωργιάδη, ο οποίος είναι παιδοτρίβης με τη μαγκούρα, και τον άλλο τον Γεωργιάδη, ο οποίος είναι παιδολετήρ ενδεχομένως με τα παιδιά που βιάζει, και μετά να έρθει τεταπεινωμένω ποδί ενώπιόν μου, στα πόδια μου, ο Αρχηγός σας και απλούστατα τεταπεινωμένω ποδί να μου πει «Ζουράρι, ήμαρτον» και εγώ πλέον αγαλλομένω ποδί θα του δώσω την συγχωρητικήν μου ευχήν.

Και κατά τα άλλα τώρα εσείς θα πάτε με κολεγιά με τον Weber, Obersturm Weber, Obersturmführer Weber, Obersturmführer, με τον υβριστή της αιωνίας Ελλάδος, της υπεραχρόνου Ελλάδος, με τον ρατσιστή αυτόν Weber. Θα πάτε να κάνετε κολεγιά μαζί του. Καλά, δεν τον στέλνετε στον αγύριστο προηγουμένως τον Obersturmführer Weber της μεταναζιστικής μπυραρίας του Μονάχου; Τι να κάνουμε και τι να ξανακάνουμε, «βεμπεριανοί» άρχοντες, άρχοντες ακριβώς –πώς το λέει ο μέγας ο δικός μας;- που είστε κάτεργο που δένει μούδες, «βεμπεριανοί» και «Weber-κάτεργο», Obersturmführer που δένει μούδες, τράγοι και μαϊμούδες!»

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top