Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Και ο τρόπος που πολιτεύεται ο Πολάκης «πυροδοτεί» επιθέσεις πολιτών στα νοσοκομεία

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά σε Ναύπλιο, Ναύπακτο, Πάτρα και Άμφισσα

Άλλα τέσσερα περιστατικά βίας σε βάρος εργαζομένων στο ΕΣΥ προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο τέτοιων συμβάντων που αποκαλύπτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν τέσσερα περιστατικά σε ισάριθμες δομές υγείας σε Ναύπλιο, Ναύπακτο, Πάτρα και Άμφισσα.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τα συμβάντα που κοινοποιήθηκαν από τα Σωματεία Εργαζομένων των μονάδων υγείας, καταγγέλθηκε συμβάν από το νοσοκομείο Ναυπλίου, προχθές, Σάββατο 4/5/2019, όταν πολίτης έφερε σε φορτηγάκι πάνω στην καρότσα την έγκυο σύζυγό του που αιμορραγούσε.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «ο τραυματιοφορέας που ανέλαβε τη διακομιδή έφαγε άγριο ξύλο από τον σύζυγο. Παρά ταύτα, τραυματισμένος την μετέφερε στο ΤΕΠ. Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά όταν έφθασε εκεί, εξαφανίστηκε ο δράστης. Εμφανίστηκε ως κύριος τρεις ώρες μετά, υπέγραψε και πήρε την σύζυγό του. Η Διοίκηση απούσα, τίποτα. Δεν επέβαλε μήνυση. Γι’ αυτό και δεν συνελήφθη ο δράστης παρότι έγινε επικοινωνία του γιατρού με τον εισαγγελέα. Εκείνη την ώρα στο Νοσοκομείο ήταν συγκεντρωμένοι πάρα πολλοί πολίτες για άλλο περιστατικό» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Την ίδια ημέρα, στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου άγνωστος μπήκε από το παράθυρο για να κλέψει φάρμακα. Απείλησε το προσωπικό και κλήθηκε η αστυνομία αλλά στο μεταξύ έφυγε ο δράσης. «Καμία κίνηση από τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών, πάλι το Σάββατο 4 Μαϊου, 8 άτομα επισκέπτες επιτέθηκαν στους Νοσηλευτές της Πνευμονολογικής Κλινικής.

Την Πρωτομαγιά ομάδα ατόμων στο Νοσοκομείο Άμφισσας, κατά τους εργαζόμενους, έσπασαν ότι έβρισκαν μπροστά τους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και επιτέθηκαν στο προσωπικό.

ΠΟΕΔΗΝ: Η συμπεριφορά του Πολάκη «πυροδοτεί» τέτοια περιστατικά

«Ο τρόπος που πολιτεύεται ο Πολάκης, οι αναιμικοί προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, οι τρομακτικές ελλείψεις προσωπικού, η φτώχεια που οδηγεί όλο και περισσότερους ασθενείς στα Δημόσια Νοσοκομεία παρά την ταλαιπωρία, η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης είναι μερικοί εκ των λόγων που τριπλασίασαν τα περιστατικά βίας, τις επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Στηλιτεύει, ωστόσο, την άρνηση των διοικήσεων των Νοσοκομείων «να υποβάλουν μηνύσεις στους ταραξίες, σε κλέφτες και σε οποιονδήποτε επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά. Πετάνε το μπαλάκι στους συναδέλφους που δέχθηκαν τις επιθέσεις οι οποίοι όμως φοβούνται την στοχοποίηση του ίδιων και των οικογενειών τους. Προξενεί εντύπωση πως δεν έχει εκδοθεί ούτε μία ανακοίνωση από τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων περιγραφής των περιστατικών και καταδίκης των ατόμων που τα προξένησαν. Το κάνουν με κεντρική κυβερνητική οδηγία για να δείχνουν ότι στα Νοσοκομεία όλα δουλεύουν «ρολόι» και για να μην στρέψουν κοινωνικές ομάδες σε βάρος της Κυβέρνησης και χάσουν ψηφαλάκια» καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Δημοφιλέστερα

To Top