Ελλάδα

«Στο κόκκινο» η ένταση στο Αιγαίο: 102 παραβιάσεις σε δύο ημέρες!

Νέα επίδειξη πυγμής λίγες ώρες πριν την συνάντηση Κατρούγκαλου – Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι –  Από το πρωί της Πέμπτης καταγράφηκαν 37 παραβιάσεις και μια εικονική αερομαχία 

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Κατρούγκαλου – Τσαβούσογλου στο Ελσίνκι και τη νέα προσπάθεια της Αθήνας να ανοίξει νέους διαύλους επικοινωνίας με τη γειτονική χώρα, η Άγκυρα συνεχίζει να κρατά στο κόκκινο το θερμόμετρο της έντασης πάνω από το Αιγαίο.

Σήμερα Πέμπτη, πάνω από το Αρχιπέλαγος πέταξαν 27 τουρκικά αεροσκάφη τα οποία προχώρησαν σε 37 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι 31 παραβιάσεις έγιναν από τα F16 και οι υπόλοιπες 6 από αεροσκάφη ATR 72.

Συγκεκριμένα, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα 16 τουρκικά F- 16, 5 κατασκοπευτικά CN-235, 1 ATR 72 & 5 ελικόπτερα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας

Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη ήταν και πάλι οπλισμένα ενώ σε μια περίπτωση η διαδικασία αναχαίτισης από τα ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία.

Τα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σε 22 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 65 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Συνολικά, μέσα σε δύο ημέρες οι γείτονες ανέβασαν τον αριθμό των τουρκικών προκλήσεων σε τριψήφιο αριθμό!

Δημοφιλέστερα

To Top