Πολιτική

Βουλή: Ξεκινά η μάχη της πρότασης μομφής με κότερο, παροχές και σκάνδαλα στο επίκεντρο

Στις 7 ξεκινά η συνεδρίαση – Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ανατρέψει το σε βάρος του κλίμα από τις αποκαλύψεις – «Πολακισμός είναι φασισμός» θα επιμείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και «δημοκρατική διέξοδο»

Ρυθμοί σκληρού πολιτικού ροκ αναμένεται να ταρακουνήσουν την Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Τετάρτης καθώς Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσουν την πρώτη προεκλογική αντιπαράθεση. Η συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης θα ξεκινήσει στις 19:00 (και όχι στις 18:00 όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί) με την πρωτολογία του πρωθυπουργού για να ακολουθήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι επικεφαλής των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα που δημιουργούν οι απανωτές αποκαλύψεις – κότερα, Πολάκης, Πετσίτης κ.α. – επαναλαμβάνοντας όσα εξήγγειλε χθες στο Ζάππειο. Ο ίδιος θα υποστηρίξει ότι το ενδιαφέρον του για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά είναι πραγματικό και πως η ΝΔ επιθυμεί την κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Επίσης, οι πρόσφατες προεκλογικές ομιλίες του στην περιφέρεια δείχνουν ότι θα καταφύγει στην Πολάκειο ρητορική με προσωπικές επιθέσεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων και χτυπήματα κάτω από την ζώνη.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει ότι «πολακισμός σημαίνει φασισμός», θα ταυτίσει τον πρωθυπουργό με τον «αψύ Σφακιανό» και θα επισημάνει την ανάγκη δημοκρατικής διεξόδου. Παράλληλα, θα ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Τσίπρα για μια σειρά υποθέσεων που απασχολούν το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη όπως τις «offshore του περίφημου Μανώλο», τις διακοπές του πρωθυπουργού με το κότερο μεγαλοεφοπλιστή κ.α. Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισημάνει την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και εφαρμογής ενός συνολικού σχεδίου ανάταξης της οικονομίας και προστασίας των εισοδημάτων παρουσιάζοντας και την τροπολογία για την ακύρωση της περαιτέρω μείωσης του αφορολόγητου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλέστερα

To Top