Διεθνή

Βρετανία: Φάρατζ και Φιλελεύθεροι προηγούνται στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές

Μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της Μεγάλης Βρετανίας δείχνει δημοσκόπηση ενόψει των ευρωεκλογών – Πλην της πρωτιάς του κόμματος του Φάρατζ, οι Φιλελεύθεροι εκτοπίζουν από τη δεύτερη θέση τους Εργατικούς

Αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού στη Μεγάλη Βρετανία δείχνει να προκαλεί το Brexit, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, ενόψει των ευρωεκλογών.

Στη μέτρηση της εταιρείας YouGov για την εφημερίδα Times, πρώτο κόμμα με ποσοστό 35% (+ 1%) είναι το Brexit του Νάιτζελ Φαράτζ. Αβνατροπή όμως υπάρχει και στη δεύτερη θέση όπου οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες ανεβάζουν το ποσοστό τους στο 16%, παίρνοντας βραχεία κεφαλή από τους Εργατικούς, που περνούν στην τρίτη θέση (15%).

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι Πράσινοι, με 10%, χάνοντας μία μονάδα ενώ οι Τόρις της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι βρίσκονται στην πέμπτη θέση, με ποσοστό μόλις 9%, γεγονός που αποτυπώνει τη δεινή θέση που βρίσκονται οι Συντηρητικού, μετά τους χειρισμούς για το Brexit. Επίσης, το κόμμα Αλλαγή στη Βρετανία συγκεντρώνει το 5%.

Για την δημοσκόπηση ρωτήθηκαν πάνω από 7.000 Βρετανοί πολίτες, για το διάστημα από την Κυριακή έως σήμερα.

Παρά τις αποκαλύψεις, η δημοτικότητα του Φάρατζ παραμένει υψηλή

Την ίδια ώρα, τα αρνητικά δημοσιεύματα για τον Νάιτζελ Φάρατζ φαίνεται ότι ουδόλως έχουν πλήξει την εικόνα του.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στο δελτίο ειδήσεών του το Channel 4, ο επιχειρηματίας και πρώην δωρητής του Ukip και της εκστρατείας Leave, ‘Αρον Μπανκς, φαίνεται ότι συνέχισε να χρηματοδοτεί τον Νάιτζελ Φαράτζ και μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, παρ’ όλο που τότε ο τελευταίος είχε παραιτηθεί από το Ukip.

Επικαλούμενο αποδείξεις, ηλεκτρονική αλληλογραφία και άλλα έγγραφα, το Channel 4, αποκάλυψε ότι ο ‘Αρον Μπάνκς, «χρηματοδοτούσε» τακτικά, την χρονιά που ακολούθησε το δημοψήφισμα, τον πρώην επικεφαλής του Ukip και σημερινό ηγέτη του κόμματος του Brexit με ποσά, ύψους 450.000 λιρών, για να τα διαθέσει σε σπίτι στο Τσέλσι, σε αυτοκίνητο με οδηγό, σε προσωπική ασφάλεια και στην προώθησή του στις ΗΠΑ. Μόνο για το σπίτι στο Τσέλσι, το ύψος του ενοικίου είναι 13.000 λίρες το μήνα, ενώ ο Μπανκς φαίνεται να πλήρωσε και για την επίπλωση.

Δημοφιλέστερα

To Top