Αθλητισμός

Γιαννακόπουλος: Θα μπω στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αν ο Αλαφούζος δώσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη

Απαράβατος όρος το θέμα του γηπέδου, είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος – Προανήγγειλε αποχώρηση από την ΚΑΕ την 1η Ιουλίου 2020 αν δεν υπάρξει από κάποιον στήριξη – Τι είπε για το γήπεδο του Βοτανικού και τις επαφές με Τσίπρα, Μητσοτάκη και Μπακογιάννη

Τον τρόπο με τον οποίο θα συντελεστεί η εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, τόνισε πως για να μπει στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να έχει ξεκινήσει η προοπτική του Βοτανικού και στη συνέχεια αφού μαζευτεί με συγκεκριμένο τρόπο μέσω του απλού κόσμου και των επιφανών Παναθηναϊκών, το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, θα κατατεθεί πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές στον Ερασιτέχνη.

«Ανεξάρτητα από το θέμα του γηπέδου, έχω τονίσει πως ο σύλλογος πρέπει να στηριχτεί και να ανήκει στον κόσμο. Έτσι μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον. Είναι αδύνατον να στηρίζεται μόνο σε έναν άνθρωπο η ομάδα, όταν οι απαιτήσεις αυξάνονται διαρκώς. Ο Παναθηναϊκός χωρίς την ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου δεν θα προχωρήσει. Ο άλλοτε πρέσβης του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη δεν υπάρχε. Στο μπάσκετ κατεβήκαμε σκαλοπάτι στην Ευρώπη και στον Ερασιτέχνη ήμασταν ανυπόληπτοι και πολλά τμηματα ήταν στην Α2. Σημάνω συναγερμό, είναι το τελευταίο καμπανάκι πριν την ολική καταστροφή. Μου ζητήθηκε να μπω στην ΚΑΕ, το έκανα, μου ζητήθηκε να σώσω τον ερασιτέχνη, το έκανα. Μου ζητάτε να μπω στην ΠΑΕ, είμαι έτοιμος να το κάνω αυτό. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και μέσα στον επόμενο χρόνο πρέπει να γίνουν τα εξής: Η πολιτεία να θωρακίσει την Παναθηναϊκή Πολιτεία στον Βοτανικό. Να εγγραφούν περισσότερα μέλη στην ομάδα και όλοι οι επιφανείς Παναθηναϊκοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Κάποιοι να ευαισθητοποιηθούν. Εν συνεχεία θα ζητήσουμε από τον Γιάννη Αλαφούζο να παραχωρήσει τις μετοχές. Χωρίς γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ. Κάνω μια πρόταση 20 εκατ στον Αλαφούζο να παραχωρήσει την ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη» είπε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Παράλληλα προανήγγειλε ότι από την 1η Ιουλίου 2020 αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στην πρότασή του να δωρίσει τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός «που κοστίζουν σύμφωνα με λογιστές 25 εκατ. ευρώ» θα δώσει το μάνατζμεντ «για να την τρέξει με βάση τα έξοδα της. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου. Θα πρέπει να έρθουν και άλλοι δίπλα μου. Κουράστηκα να παλεύω μόνος μου, κοιτάω δεξιά, κοιτάω αριστερά και δεν υπάρχει κανείς άλλος».

Ερωτηθείς για το μοντέλο διοίκησης απάντησε ότι «ο Ερασιτέχνης θα είναι η μάνα του λόχου, όλα θα ανήκουν στον Ερασιτέχνη και θα υπάρχουν υπεύθυνοι για κάθε άθλημα και θα κρίνονται κάθε δύο χρόνια» ήταν η απάντηση».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «χωρις γήπεδο δεν αναλαμβάνω καμία ΠΑΕ». Είπε ακόμα για το γήπεδο στον Βοτανικό ότι «έχω καταφέρει και έχω δεσμεύσει Τσίπρα και Μητσοτάκη και δεν θα μπορεί κανείς να κάνει την κωλοτούμπα να πάρει πίσω όσα είπε» ενώ προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας εργασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Κώστα Μπακογιάννη για τον οποίο είπε ότι είναι ο πιο ένθερμος οπαδός της συγκεκριμένης λύσης.Δημοφιλέστερα

To Top