Διεθνή

Η μητέρα του Ελ Τσάπο θα μπορέσει να τον επισκεφτεί στη φυλακή

Και θα του πάει και το αγαπημένο του φαγητό!

Η μητέρα του καταδικασμένου βαρόνου των ναρκωτικών Χουακίν ”Ελ Τσάπο” Γκουζμάν δήλωσε πως η αμερικάνικη πρεσβεία της επιτρέπει να επισκεφθεί τον γιο της στην φυλακή.

Καθισμένη στο αναπηρικό καροτσάκι, μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία στο Μεξικό η Λόρα Κουνσουέλο δήλωσε σε δημοσιογράφους πως και στις δυο κόρες της εγκρίθηκε το περασμένο Σάββατο η κάρτα Viza για να ταξιδέψουν στις Η.Π.Α.

«Ευτυχώς ο Θεός και η Πρεσβεία των ΗΠΑ μου έδωσαν την άδεια» είπε χαρακτηριστικά.

Η Κουνσουέλο ανέφερε πως έχει να δει πάνω από τέσσερα χρόνια τον γιο της και θα ήθελε να του φέρει να φάει το αγαπημένο του φαγητό: εντσιλάδας, δηλαδή τορτίγια καλαμποκιού τυλιγμένη με γέμιση και καλυμμένη με σάλτσα πιπεριάς τσίλι. 

Ο Χοσέ Λουίζ Γκονζάλεζ, δικηγόρος του Γκούζμαν, δήλωσε ότι η Λόρα έλαβε ένα έγγραφο μετά τη συνέντευξη της στα μέσα ενημέρωσης, το οποίο αναφέρει πως οι υπάλληλοι των ΗΠΑ θα βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους για οτιδήποτε χρειαστούν. Ο Γκονζάλεζ επισήμανε πως και για τις τρεις γυναίκες έχουν εγκριθεί η κάρτες βίζα.

«Είδατε πόσο ενθουσιασμένη ήταν;» είπε ο Γκονζάλεζ επαναλαμβάνοντας τα λεγόμενα της Λόρα πως θέλει να αγκαλιάσει τον γιο της.

Ο Πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λοπέζ Ομπραντόρ, άσκησε πιέσεις για τη χορήγηση της θεώρησης, αφού η μητέρα του Ελ Τσάπο ζητούσε μέσω επιστολής την βοήθεια του.

Ο πρόεδρος είπε ότι παρενέβη λόγω συμπάθειας προς την μητέρα του βαρόνου των ναρκωτικών.΄

Όταν ο Γκούζμαν καταδικάστηκε στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, ο Λόπεζ Ομπραντόρ είχε δηλώσει: «Ας γίνει ένα μάθημα για να δείξουμε πως τα χρήματα δεν φέρνουν την αληθινή ευτυχία».

Δημοφιλέστερα

To Top