Πολιτική

Σπίρτζης: Απορώ γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν απαντά στο κάλεσμα Τσίπρα

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι η πλειοψηφία των πολιτών και πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ – Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναστραφεί 

Την απορία του για τον λόγο που το ΚΙΝΑΛ δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτσης, αφού, όπως είπε, η πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουν μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Απορώ γιατί δεν έχει ανταποκριθεί το ΚΙΝΑΛ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και κάλεσε την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη να δώσει «καθαρές απαντήσεις». Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη ««η πλειοψηφία των πολιτών και πάρα πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι στο ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι να απορεί κανείς, πως ακόμη και μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ΚΙΝΑΛ, αντί να δει ποιος είναι ο κίνδυνος σε σχέση με μία νεοφιλελεύθερη πολιτική που δεν την κρύβουν, προς τιμή της, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης, μένει προσκολλημένο σε μία αντίληψη, σε μία πολιτική τακτική να θέλει να χτυπήσει τον Αλέξη Τσίπρα, και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Μπορεί να αναστραφεί η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ»

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης εκτίμησε ότι το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναστραφεί και με τη σύγκριση πάνω στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ, οι οποίες όπως τόνισε, είναι «τελείως διαφορετικές και διακριτές». Και, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο τρόπος που αυτές θα αναδεικνύονταν για να αποφασίσει στη συνέχεια ο ελληνικός λαός, θα ήταν, να γίνει μία μεγάλη συζήτηση πάνω στις προγραμματικές θέσεις, στα εξειδικευμένα προγράμματα, για μία σειρά από θέματα που αφορούν το αύριο και την ανάπτυξη της χώρας, και τη στάση που θα κρατήσει η χώρα σε αυτά τα κρίσιμα θέματα.

Όπως είπε, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα οικονομικά ζητήματα που συζητούνται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία θα καθορίζουν πολύ σημαντικές πτυχές τόσο ανάπτυξης όσο και της καθημερινότητά μας».

Ο κ. Σπίρτζης θα είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής, που όπως είπε «έχει πολλά προβλήματα, έχει μεγάλη κοινωνική διαστρωμάτωση και χωροταξικό χάος. Και πρέπει να γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια σε συγκεκριμένες περιοχές ώστε να αποκτήσουν άλλου είδους χαρακτηριστικά, άλλες υποδομές, άλλη ποιότητα ζωής, για να υπάρξει μια ομοιογένεια. Είναι μία πολύ μεγάλη περιφέρεια, με καταπληκτικούς ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι ανέφερε για τα κυβερνητικά πεπραγμένα

Ο υπουργός Υποδομών έδωσε έμφαση στα δικά του έργα, κυρίως στην ολοκλήρωση των πέντε μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας και την επικείμενη ολοκλήρωση εντός του προγραμματισμένου χρονοδιαγράμματος του Μετρό Θεσσαλονίκης. Έργα, τα οποία, όπως είπε, είχαν σύνθετα προβλήματα και παρέμεναν βαλτωμένα. Υπογράμμισε ότι το Δημόσιο ήταν υπόχρεο σε αποζημιώσεις 1,5 δισ. μόνο για τους αυτοκινητοδρόμους. Για το Μετρό Θεσσαλονίκης ανέφερε, ότι η σύμβαση του έργου ανέρχονταν σε 900 εκατ. και είχε υλοποιηθεί μετά από πάρα πολλά χρόνια το 30%, οι διεκδικήσεις ανέρχονταν 1,15 δισ.

Επίσης, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι η κυβέρνηση άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις και τις παραχωρήσεις, και πλέον δεν θα δημιουργούνται στον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων της χώρας οι στρεβλώσεις που κρατούσαν τα έργα ανολοκλήρωτα: «Πλέον για να ξεκινήσει ένα έργο, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις και οι αρχαιολογικές εργασίες. Το γεγονός, για τον αν πέρασε στην κοινωνία, η δουλειά που έγινε από την κυβέρνηση όσον αφορά την ολοκλήρωση και την υλοποίηση των έργων, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σηκώσαμε τα μανίκια και δουλέψαμε για να ολοκληρώσουμε έργα σε πολλές δύσκολες συνθήκες, έργα, που δεν ολοκληρώθηκαν στον παρελθόν, όταν τα λεφτά δίνονταν στη χώρα απλόχερα. Δεν κοιτάξαμε στην καθημερινή μας πολιτική να ενημερώσουμε τους πολίτες τι κάναμε και πώς το κάναμε», κατέληξε.

Δημοφιλέστερα

To Top