Οικονομία

«Βόμβα» της Κομισιόν: Δεν έχουμε εγκρίνει την κατάργηση της μείωσης αφορολόγητου

Εκπρόσωπος της Κομισιόν διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις – Δεν συναινεί στην πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το αφορολόγητο

Δεν υπάρχει συναίνεση της Κομισιόν να μειώσει η κυβέρνηση το αφορολόγητο από το 2020, αποκάλυψε αξιωματούχος της Κομισιόν, που μάλιστα υπενθυμίζει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, το συνολικό φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017 και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020 αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δημιουργία φορολογικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη. Μέρος του πακέτου ήταν και η μείωση του αφορολογήτου ορίου.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διεμήνυσε ότι η Ελλάδα «έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της».

Δημοφιλέστερα

To Top