Διεθνή

Βρετανία – Είναι απολύτως φυσιολογικό να σκέφτεστε να δολοφονήσετε τον διευθυντή σας

Αυτό υποστηρίζει διακεκριμένη Ψυχολόγος του University College of London

Θέλετε να σκοτώσετε το αφεντικό σας; Έχετε ονειρευτεί ότι τον δολοφονείτε; Προτού επισκεφθείτε κάποιον ειδικό για να σας πει εάν τα νεύρα σας παραείναι τεντωμένα, σκεφθείτε ότι είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Διακεκριμένη καθηγήτρια Ψυχολογίας που ειδικεύεται σε υποθέσεις εγκλημάτων στο University College του Λονδίνου υποστηρίζει ότι η σκέψη των εργαζομένων να θέλουν να εξολοθρεύσουν τον προιστάμενό τους είναι κάτι το σύνηθες.

«Πρόκειται για ένα «σύνηθες φαινόμενο» .Οι σκέψεις που μπορεί να έχουμε για να δολοφονήσουμε τον διευθυντή μας είναι μια εντελώς ανθρώπινη αντίδραση», όπως εξηγεί η καθηγήτρια Τζούλια Σο.

«Εξάλλου, οι περισσότεροι από τους μισούς έχουν σκεφτεί ότι δολοφονούν το αφεντικό τους», προσθέτει.

Υπάρχουν μάλιστα και κάποιοι ψυχολόγοι που υποστηρίζουν ότι οι φονικές διαθέσεις των εργαζομένων απέναντι στον διευθυντή τους , βοηθούν να αποδίδουν καλύτερα στο γραφείο.

Γι΄αυτό και εάν μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα στη δουλειά, σκέφτεστε να σπρώξετε το αφεντικό σας ενώ κατεβαίνει τις σκάλες, μην ανησυχείτε.Δεν είστε οι μόνοι.

«Οι δημοφιλείς στόχοι είναι όχι μόνο ο προϊστάμενός σας αλλά και οι πρώην σύντροφοι», επισημαίνει η Βρετανή καθηγήτρια Ψυχολογίας προσθέτοντας πως πρόκειται για μια ακίνδυνη φαντασίωση.

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Επιστημών Cheltenham, η Σο εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι φανταστικές δολοφονίες είναι μια άσκηση ενσυναίσθησης.

«Σκέφτεστε πράγματα, φαντάζεστε ποιες θα είναι οι συνέπειες, φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν το κάνατε …και μαντέψτε ποια είναι η απόφασή σας γενικά; – «Δεν θέλω να το κάνω αυτό, γιατί δεν θέλω να έχω αυτές τις συνέπειες».

«Ως ανθρώπινα όντα εξελίξαμε τη νοημοσύνη, αυτή την ικανότητα να σχεδιάζουμε και να προβλέπουμε ποια αποτελέσματα θα μπορούσαν να προκύψουν από τη συμπεριφορά μας κι αυτό είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της ανθρωπότητας»,τονίζει.

Για την καθηγήτρια Σο, «οι δολοφονικές σκέψεις αφυπνίζουν τους ανθρώπους καλώντας τους να ενεργήσουν σύμφωνα με τον κώδικα ηθικής τους».

Δημοφιλέστερα

To Top