Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Η Τουλουπάκη υποστηρίζει ότι ο Αγγελής ήθελε να μπλοκάρει την έρευνα

Η πλευρά Τουλουπάκη, φέρεται να υποστηρίζει ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε κατασχέσει δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για την υπόθεση της Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους

Τον ισχυρισμό ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, και πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς παρενέβαινε στο έργο της επιχειρώντας με συγκεκριμένες ενέργειές του να μπλοκάρει την έρευνα για την Novartis, φέρεται να διατυπώνει στην αναφορά που είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο τον περασμένο Ιανουάριο η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, -οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ είχαν προηγηθεί νωρίτερα νέες σοβαρότατες καταγγελίες του κ. Αγγελή αναφορικά με την υπόθεση της Novartis- η εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να υποστηρίζει στην αναφορά της ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παρεμβάσεις του άλλαζε τις δικές της παραγγελίες που έδινε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Ακόμη, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληρηφορίες, η πλευρά Τουλουπάκη, φέρεται να υποστηρίζει ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε κατασχέσει δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για την υπόθεση της Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, αυτά τα έγγραφα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον κ. Αγγελή στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Επιπλέον, στην αναφορά της η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να αναφέρεται και στο περιβόητο ταξίδι στη Βιέννη, όπου η ίδια, οι συνεργάτες της και ο κ. Αγγελής είχαν συνάντηση με κλιμάκιο του FBI αλλά και Αμερικανούς εισαγγελείς.

Ειδικότερα, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι Αμερικανοί εισαγγελείς φέρονται να είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis. Μάλιστα, φέρονται να ρώτησαν την κυρία Τουλουπάκη, τους συνεργάτες της και τον κ. Αγγελή εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό. Τότε όμως, σύμφωνα με την πλευρά της κυρίας Τουλουπάκη – ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς πως έαν διαθέτουν στοιχεία να απευθυνθούν στη Εurojust.

Τα όσα καταγγέλλει στην αναφορά της η κυρία Τουλουπάκη όπως επίσης και τα όσα έχει καταγγείλει στις δικές του αναφορές ο κ. Αγγελής, αναμένεται να εξεταστούν από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλα, έπειτα από ευρεία προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, 4,5 μήνες περίπου μετά τις καταγγελίες των δυο πλευρών και ενώ είχε προηγηθεί η αποκάλυψη από το «Πρώτο Θέμα» των δυο αναφορών του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Δημοφιλέστερα

To Top