Πολιτική

ΗΠΑ: Πρωτοβουλία από βουλευτή για να προσκληθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κογκρέσο

«Ελπίζω η πρόταση αυτή να γίνει δικομματική», δήλωσε ο κ. Μπιλιράκης στον ιστότοπο Greek Reporter, που μετέδωσε την είδηση – Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή, την οποία απολαμβάνουν άτομα που χαίρουν γενικού σεβασμού

Ο Ελληνοαμερικανός Γκας Μπιλιράκης, μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να προσκληθεί ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, να μιλήσει ενώπιον και των δύο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου (της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων).

«Ελπίζω η πρόταση αυτή να γίνει δικομματική», δήλωσε ο κ. Μπιλιράκης στον ιστότοπο Greek Reporter, που μετέδωσε την είδηση.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο Ρεπουμπλικανός αντιπρόσωπος της Φλόριντα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας. Επίσης, τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του, στην οποία ανταποκρίθηκε θετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει το Greek Reporter, η εκφώνηση ομιλίας ενώπιον των δυο σωμάτων του Κογκρέσου «αποτελεί μια τεράστια τιμή», που απολαμβάνουν άτομα τα οποία χαίρουν θαυμασμού και σεβασμού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι προσωπικότητες που έχουν μιλήσει ενώπιον και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου από το 2010 περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τον Εμανουέλ Μακρόν, τον Ναρέντρα Μόντι, τον Πάπα Φραγκίσκο, και τον Σίνζο Άμπε.

«Κανείς Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει προσκληθεί ποτέ να μιλήσει σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου», αναφέρει το δημοσίευμα.

Δημοφιλέστερα

To Top