Πολιτική

Κίνημα Αλλαγής: Αισιοδοξία με βάση τις προεκλογικές συγκεντρώσεις και τις δημοσκοπήσεις

Με τους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Κεντροαριστεράς θα περάσει την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές η Φώφη Γεννηματά

Με αισιοδοξία και την ελπίδα για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα προσέρχονται αύριο στις κάλπες οι επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής. Η ανταπόκριση των πολιτών στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς και οι δημοσκοπήσεις έχουν πείσει τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ότι θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Να βρίσκονται στο τέλος της εκλογικής ημέρας στην τρίτη θέση και με ένα ποσοστό καλύτερο από εκείνο των πρόσφατων ευρωεκλογών. Πιστεύουν ότι έτσι θα εξασφαλίσουν τόσο τον ρόλο τους στο πολιτικό σύστημα, όσο και την εσωκομματική ηρεμία. Κυρίως, όμως, το πρώτο το οποίο φέρνει και το δεύτερο.

Με κεντρικό σύνθημα τη «χρήσιμη ψήφο» η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογική περιόδου να βάλει σφήνα το Κίνημα Αλλαγής στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Να το καταστήσει διακριτό σε σχέση με τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το κόμμα της ως δύναμη ισορροπίας απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τη συντήρηση της ΝΔ.

Εξ ου και το δεύτερο σύνθημα για την «επιστροφή της λογικής». Το οποίο στηρίχθηκε από το τηλεοπτικό σποτ με τα κονσερβοκούτια, το οποίο στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν απόλυτα επιτυχημένο. «Ήταν σκληρό, αλλά ειλικρινές, αποτύπωνε αυτό ακριβώς που συνέβη το 2015» σύμφωνα με την ανάλυσή τους.

Σε ότι αφορά στην επόμενη μέρα το Κίνημα Αλλαγής έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετέχει χωρίς υπουργικές θέσεις σε μία σειρά αλλαγών:

Στην αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την επαναδιαπραγμάτευση των πλεονασμάτων και την κατάργηση των νόμων Κατρούγκαλου και Παρασκευόπουλου.

Στο μέτωπο του διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ θα περιμένουν τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου μετά την επερχόμενη εκλογική ήττα. Θεωρούν πάντως ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια όσο στην ηγετική ομάδα του μέχρι χθες κυβερνώντος κόμματος δεν αντιλαμβάνονται τα λάθη και τα ψέματα των τελευταίαων χρόνων.

Δημοφιλέστερα

To Top