Πολιτική

Τσίπρας: Να γίνουμε δέντρο και όχι θάμνος αλλά να μην γίνουμε ΠΑΣΟΚ

«Δεν ζητώ να υποστείλουμε τις σημαίες αλλά να τις κάνουμε πιο πολύχρωμες, όχι όμως του παρελθόντος, πράσινες από το κόμμα της οικολογίας που είναι το αύριο της αριστεράς» είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Τη δημιουργία ενός νέου κόμματος προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, της πρώτης μετά την ήττα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Πρέπει να φτιάξουμε το κόμμα ξανά από την αρχή, να μην φοβηθούμε, να κάνουμε restart, να κρατήσουμε τις ιδέες και τα οράμάτα μας, να κρατήσουμε τις ρίζες, να γίνουμε δέντρο και να μην παραμείνουμε θάμνος με τα κλαδιά που ανοίγονται δεξιά και αριστερά και σκεπάζουν τον προοδευτικό χώρο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Απευθυνόμενος στα μέλη της ΚΕ είπε ότι θα πρέπει «να τελειώσει η συνθήκη» που θέλει «να κρατάμε μέσα τους μυημένους τους λίγους και έξω όλο το εκκλησίασμα».

«Η γνώμη μου είναι μόνο αν τολμήσουμε να σπάσουμε τα τείχη και να ξαναχτίσουμε όλο μας το κόμμα» πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Να τολμήσουμε να μολυνθούμε από το λαό του ΣΥΡΙΖΑ και να τα θέσουμε όλα υπό την κρίση του ακόμα και τους εαυτούς μας» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι «δεν ζητώ να υποστείλουμε τις σημαίες αλλά να τις κάνουμε πιο πολύχρωμες».

«Οι σημαίες πρέπει να είναι όχι μόνο κόκκινες αλλά και πράσινες, όχι όμως του παρελθόντος. Κανείς δεν θέλει να γίνει σήμερα ΠΑΣΟΚ, πράσινες από το κόμμα της οικολογίας που είναι το αύριο της αριστεράς».

Επανέλαβε, δε, την πρότασή του «τα μέλη να είναι τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων μας».

Δημοφιλέστερα

To Top