Πολιτική

Αναστασιάδης; Λιβελογραφήματα τα περί εμπλοκής του ονόματός μου σε ξέπλυμα ρώσικου χρήματος

Ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για στοχοποίηση του ιδίου και της χώρας του 

Λύπη εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης γιατί για μια ακόμα φορά στοχοποιείται τόσο ο ίδιος όσο και η Κύπρος με λιβελογραφήματα, τα οποία ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είπε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι «τα όσα αναφέρονται ως “ευρήματα” σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα του εξωτερικού υπήρξαν αντικείμενο συστηματικής διερεύνησης από τις αρμόδιες ερευνητικές και ανακριτικές Αρχές πολλών χωρών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ (FinCEN), και εις ουδεμία περίπτωση είτε το όνομα του Προέδρου είτε του πρώην δικηγορικού γραφείου του δεν ευρέθη υπό διερεύνηση ως εμπλεκόμενο, όπως κακώς αναφέρεται με τους ψευδείς ισχυρισμούς που καταγράφονται στην εν λόγω ιστοσελίδα». Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει, όμως, τη λύπη και την απογοήτευσή του διότι ευρέθη κυπριακό έντυπο που αναδημοσιεύει τους σχετικούς λίβελους, ενισχύοντας την επιχειρούμενη δυσφήμιση της χώρας μας και του ιδίου του Προέδρου, πρόσθεσε ο Κύπριος Εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι τα σχετικά ερωτήματα που θέτει μπορεί να απαντηθούν μέσα από δηλώσεις που είχε κάνει ο τότε αρμόδιος Υπουργός Νεοκλής Συλικιώτης, του ΑΚΕΛ, εξηγώντας πώς και γιατί παραχωρήθηκε η κυπριακή υπηκοότητα για την οποία γίνεται λόγος στην εφημερίδα Cyprus Weekly το 2010.

Κατέληξε λέγοντας ότι στις δηλώσεις του εκείνες «που είχε αναπαράγει σε δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα The Guardian στις 18 Μαρτίου 2013 ο κ. Συλικιώτης υπογράμμιζε ότι η συγκεκριμένη υπηκοότητα είχε παραχωρηθεί από την Κυβέρνηση Χριστόφια επειδή πρόσφερε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στην Κυπριακή Δημοκρατία, λαμβανομένων υπόψη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του» και ότι «συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που δικαιολογούν την πολιτογράφηση».

Υπενθυμίζεται ότι επικαλούμενο στοιχεία διαλυθείσας λιθουανικής τράπεζας, η ξένη ιστοσελίδα συνέδεσε χθες το δικηγορικό γραφείο Νίκου Αναστασιάδη με ρωσικό δίκτυο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, λίγο πριν την εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας

Δημοφιλέστερα

To Top