Ελλάδα

Ένταση στο Δημαρχείο Καρδίτσας – Κατά της δημιουργίας αιολικών πάρκων οι πολίτες

Οι πολίτες προσπαθούν να μην επιτρέψουν να ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 12:30 το μεσημέρι, αλλά αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν εφικτό, καθώς δεν υπάρχει απαρτία – Ένταση και μικροεπεισόδια στην είσοδο του Δημαρχείου

Στην είσοδο του Δημαρχείου Καρδίτσας συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Πέμτπης πολλές δεκάδες πολίτες που εναντιώνονται στην δημιουργία αιολικών πάρκων στα Άγραφα.

Στόχος τους να μην επιτρέψουν να ληφθεί σχετική απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 12:30, το μεσημέρι αλλά αυτό δεν έχει γίνει προς το παρόν εφικτό, καθώς δεν υπάρχει απαρτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditdsaLive.Net, εντός του κτιρίου βρίσκονται μόνο τέσσερις σύμβουλοι μέλη της επιτροπής, όλοι από την παράταξη της πλειοψηφίας και απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον ακόμη ενός προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση.

Οι συγκεντρωμένοι έχουν καταφέρει να εμποδίσουν την είσοδο στο κτίριο οπότε η κατάσταση είναι στάσιμη, χωρίς πάντως να έχει αποφασισθεί η αναβολή της συνεδρίασης.

Στη 1 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, με την παρούσα σύνθεση, κάτι που δεν έχει γίνει, από τη στιγμή που δεν μπορούν να εισέλθουν εντός του Δημαρχείου τα μέλη του. Η τύχη και αυτής της συνεδρίασης είναι προς το παρόν άγνωστη.

Ένταση και μικροεπεισόδια

Εν τω μεταξύ, στην είσοδο του κτιρίου και συγκεκριμένα στον προθάλαμο, βρίσκεται μικρή αστυνομική δύναμη η οποία έχει εντολή να μην επιτρέψει την είσοδο των διαμαρτυρομένων στο κτίριο.

Λίγο μετά τις 12 επιχειρήθηκε να εισέλθουν και υπήρξαν στιγμές έντασης στην προσπάθεια των μεν να μην το επιτρέψουν και τον δε να το επιτύχουν. Μάλιστα έγινε και χρήση καπνογόνου ή κρότου λάμψης, που δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους παρευρισκόμενους, κάποιοι εκ των οποίων αντέδρασαν εκτοξεύοντας πέτρες και καφέδες κυρίως προς τα παράθυρα του κτιρίου.


Διαμαρτυρία φορέων και πολιτών για τα αιολικά στα Άγραφα έξω από το Δημαρχείο Καρδίτσας

Η κατάσταση πάντως εκτονώθηκε γρήγορα και αυτή τη στιγμή οι αστυνομικές δυνάμεις επιτηρούν από το εσωτερικό και οι συγκεντρωμένοι δεν επιτρέπουν την είσοδο ευρισκόμενοι εκτός του κτιρίου.

Πηγή: Karditsalive.net

Δημοφιλέστερα

To Top