Διεθνή

Μέρκελ για Brexit: Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε αποτέλεσμα

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον Μπόρις Τζόνσον το απόγευμα της Τετάρτης – «Θα κάνω προσπάθεια να βρεθούν λύσεις μέχρι την τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων» δήλωσε

Πρόθυμη μεν, έτοιμη δε για κάθε ενδεχόμενο σχετικά με το Brexit δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, που ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί το απόγευμα της Τετάρτης με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, για να συζητήσουν τη σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο είναι προετοιμασμένο και για ένα άτακτο Brexit.

«Είμαστε χαρούμενοι με κάθε επίσκεψη, και πρέπει να μιλάμε, και πρέπει να βρίσκουμε καλές λύσεις», δήλωσε η Μέρκελ στη διάρκεια μιας συζήτησης στην καγκελαρία.

«Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, μπορούμε να το πούμε αυτό, ακόμη κι αν δεν έχουμε μια συμφωνία. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα κάνω μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις – μέχρι την τελευταία ημέρα των διαπραγματεύσεων», πρόσθεσε.

«Νομίζω πως είναι πάντα καλύτερο να φεύγει κανείς με συμφωνία παρά χωρίς. Αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, θα είμαστε έτοιμοι και για την εναλλακτική», είπε ακόμη η Γερμανίδα καγκελάριος.

Δημοφιλέστερα

To Top