Διεθνή

Ο Τραμπ το ξανασκέφτεται για τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, αλλά γιατί δεν επέβαλε μεγαλύτερους!

Το πρωί, κατά τις εργασίες της G7 απάντησε πως έχει «δεύτερες σκέψεις» και όλοι πίστεψαν πως ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας φτάνει στο τέλος – Τελικά διευκρινίστηκε πως ο μόνος λόγος που το ξανασκέφτεται είναι γιατί δεν επέβαλε υψηλότερους δασμούς

Η απάντηση του Αμερικανού προέδρου στην ερώτηση αν το ξανασκέφτηκε που επέβαλε δασμούς στα κινεζικά προϊόντα «ναι, βέβαια, γιατί όχι;», αναπτέρωσε τις ελπίδες παγκοσμίως ότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας πρόκειται να τελειώσει.

Χρειάστηκαν όμως μόλις λίγες ώρες για να διευκρινίσει την σκέψη του, μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου: Ο Αμερικανός όντως το ξανασκέφτεται, αλλά γιατί δεν αύξησε ακόμα περισσότερο, όχι γιατί τις επέβαλλε!

Η δήλωση Τραμπ ήρθε κατά το πρόγευμα που είχε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, στις εργασίες της Συνόδου G7, στην Μπιαρίτς της Γαλλίας.

«Ξανασκέφτεστε τις κυρώσεις επί της Κίνας;», ήταν η ερώτηση και ο Τραμπ απάντησε: «Ναι βέβαια. Γιατί όχι;» και σε διευκρινιστική ερώτηση, επανήλθε: «Μπορεί, μπορεί… έχω δεύτερες σκέψεις για όλα τα πράγματα».


Trump on escalating trade war with China: "I have second thoughts about everything"

Όμως η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Στέφανι Γκρίσαμ δήλωσε πως «η απάντηση του προέδρου παρεξηγήθηκε εντελώς».

«Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε πως μετάνιωσε αλλά γιατί δεν αύξησε περισσότερο τους δασμούς», είπε η Γκρίσαμ.

Ίδιες περίπου ήταν και οι διευκρινίσεις που έδωσε ο Λάρι Λάντλοου, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ, μιλώντας στο CNN: «Αυτό πιστεύει, κάπως παρανοήθηκε, δεν ξέρω αν άκουσε καλά την ερώτηση, ήταν ένα πολύ γεμάτο δωμάτιο, ήμουν εκεί. Αυτό πιστεύει, ότι έπρεπε να επιβάλει μεγαλύτερες αυξήσεις».

Δημοφιλέστερα

To Top