Διεθνή

Ταξιδιωτική οδηγία από την Ουρουγουάη για τις ΗΠΑ: Να είστε σε επαγρύπνηση, κλιμακώνονται τα εγκλήματα μίσους!

Να είστε σε αυξημένη επαγρύπνηση λόγω της κλιμάκωσης των εγκλημάτων μίσους στη χώρα, λέει το Μοντεβιδέο στους πολίτες του

Μετά τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις στις Πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους Ουρουγουανούς οι οποίοι ταξιδεύουν στη χώρα, προτρέποντάς τους να επιδεικνύουν αυξημένη επαγρύπνηση λόγω της κλιμάκωσης των εγκλημάτων μίσους.

Η οδηγία του ΥΠΕΞ δόθηκε στη δημοσιότητα μερικά εικοσιτετράωρα αφότου 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις δύο επιθέσεις, στις πόλεις Ελ Πάσο και Ντέιτον, η πρώτη εκ των οποίων θεωρείται πως είχε ρατσιστικά κίνητρα.

Οι ταξιδιώτες καλούνται να «παίρνουν προφυλάξεις λόγω της αυξανόμενης βίας χωρίς διάκριση, κυρίως εγκλημάτων μίσους (…) τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 250 και πλέον ανθρώπους τους επτά πρώτους μήνες της χρονιάς» στην αμερικανική επικράτεια, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της ουρουγουανής διπλωματίας.

«Δοθέντος του ότι είναι αδύνατον οι αρχές να προλαμβάνουν τέτοιες ενέργειες, λόγω παραγόντων όπως η ευρεία οπλοκατοχή, συνιστάται να αποφεύγονται χώροι όπου γίνονται μεγάλες συγκεντρώσεις κόσμου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του. Προτρέπει ακόμη τους υπηκόους της χώρας να αποφεύγουν «ορισμένες πόλεις», που συγκαταλέγονται στις «20 πιο επικίνδυνες του κόσμου», κατονομάζοντας το Ντιτρόιτ, τη Βαλτιμόρη και το Αλμπουκέρκι.

Το Μοντεβιδέο εξέδωσε την ταξιδιωτική οδηγία αυτή τρεις ημέρες αφότου η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουρουγουάη έδωσε στη δημοσιότητα αμερικανική ταξιδιωτική οδηγία, στην οποία ενθαρρύνονται οι Αμερικανοί να επιδεικνύουν «αυξημένη επαγρύπνηση» λόγω των «ανησυχιών για την ασφάλειά [τους] εξαιτίας της εγκληματικότητας» στη λατινοαμερικάνικη χώρα.

Η ασυνήθιστη ταξιδιωτική οδηγία αναρτήθηκε, πέραν του ιστοτόπου του υπουργείου Εξωτερικών, και σε αυτόν του ουρουγουανού προέδρου Ταμπαρέ Βάσκες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα


To Top