Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: Ζήτησε να λειτουργήσουν οι διαθέσιμες κλιματιζόμενες αίθουσες των δήμων

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε το πρωί της Παρασκευής επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη και τους δημάρχους Αθηναίων, Πειραιά και Καλλιθέας – Επιστολή Πατούλη στους δημάρχους όλης της χώρας

Να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να ανοίξουν τις κλιματιζόμενες αίθουσες που διαθέτουν οι δήμοι για την προστασία των πολιτών και ειδικά των ευάλωτων ομάδων από τον καύσωνα, ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από αιρετούς της αυτοδιοίκησης.

Ειδικότερα, ο υπουργός είχε το πρωί της Παρασκευής επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη και τους δημάρχους Αθηναίων, Γιώργο Μπρούλια, Πειραιά Γιάννη Μώραλη και Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ από την πλευρά του, σε επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της χώρας, επισημαίνει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων πρόληψης, λόγω του επικείμενου κύματος καύσωνα.

Στην επιστολή του υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν, όπου απαιτείται, δημοτικές κλιματιζόμενες αίθουσες για τη χρήση τους από ευπαθείς ομάδες. Επίσης, τονίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων χρειάζεται να είναι σε επιφυλακή όλο το 24ωρο κατά το διάστημα που το κύμα του καύσωνα θα σαρώνει τη χώρα.

Δημοφιλέστερα

To Top