Διεθνή

Βενεζουέλα: Νέο μπλακ άουτ σε Καράκας και πολλές περιοχές της επαρχίας

Και πάλι στο σκοτάδι το Καράκας, λιγότερο από ένα μήνα από το μπλακ άουτ που έπληξε όλη τη χώρα – Για «δυσλειτουργία» έκανε λόγο η δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης

Πρόβλημα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει και πάλι η Βενεζουέλα, λιγότερο από ένα μήνα πριν το τεράστιο μπλακ άουτ που έπληξε όλη τη χώρα.

Πολλές συνοικίες του Καράκας βυθίστηκαν και πάλι στο σκοτάδι. Διακοπές στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν επίσης σε πολλές περιοχές της επαρχίας. Το απόγευμα το ρεύμα είχε επανέλθει στο Τσακάο, μια συνοικία της πρωτεύουσας όπου στεγάζονται πολλά γραφεία και εμπορικά καταστήματα, όχι όμως και σε άλλες γειτονιές, σύμφωνα με τους χρήστες του Twitter.

Σύμφωνα με τη δημόσια εταιρεία ηλεκτροδότησης Corpoelec, το πρόβλημα οφείλεται σε «δυσλειτουργία», χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο Ουίλιαμ Περόσο, κάτοικος της πρωτεύουσας υποστηρίζει ότι το δίκτυο δεν συντηρείται.

Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνές στην επαρχία και μπορεί να κρατήσουν από μερικά λεπτά μέχρι και πολλές ώρες. Τον περασμένο μήνα, στις 22 και 23 Ιουλίου, το Καράκας, μια πόλη 5 εκατομμυρίων κατοίκων, και οι 23 Πολιτείες της Βενεζουέλας έμειναν χωρίς ρεύμα για πολλές ώρες. Τον Μάρτιο δύο άλλα γενικά μπλακ άουτ βύθισαν στο χάος τη Βενεζουέλα για πολλές ημέρες.

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο αποδίδει αυτές τις βλάβες σε "τρομοκρατικές επιθέσεις" που σχεδιάζονται από την αντιπολίτευση και τις ΗΠΑ εναντίον του υδροηλεκτρικού σταθμού του Γκούρι, από τον οποίο παράγεται το 80% του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δημοφιλέστερα

To Top