Οικονομία

Wall Street: Μικτά πρόσημα και έντονη νευρικότητα

Έντονη μεταβλητότητα σε μικρό εύρος διακύμανσης κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street που τελικά έκλεισαν με μικτά πρόσημα

Με το ενδιαφέρον να επιστρέφει στο ετήσιο συνέδριο των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole μετά το «διάλειμμα φόβου και πτώσης» που προσέφερε η νέα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων των ομολόγων έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης και ενώ οι δείκτες διαπραγματεύονταν με θετικό πρόσημο έγινε γνωστή η νέα αντιστροφή της καμπύλης αποδόσεων (τρίτη φορά σε διάστημα λιγότερο των δύο εβδομάδων) με αποτέλεσμα οι δείκτες να γυρίσουν σε αρνητικό έδαφος.

Στην πορεία της συνεδρίασης η πορεία της καμπύλης αποκαταστάθηκε ωστόσο οι δείκτες παρουσίασαν έντονη μεταβλητότητα σε μικρό εύρος διακύμανσης.

Το ενδιαφέρον της συνεδρίασης τελικά επέστρεψε στο συνέδριο των κεντρικών τραπεζών χωρίς ωστόσο να δώσει ώθηση στους δείκτες.

Το κλείσιμο της συνεδρίασης βρήκε τον Dow Jones να σημειώνει μικρή άνοδο κατά 0,19% στις 26.252,58 μονάδες, τον S&P 500 να «παλεύει» για το θετικό πρόσημο και τελικά να το χάνει υποχωρώντας οριακά κατά 0,05 στις 2.922,95 μονάδες και τον Nasdaq να διευρύνει τις απώλειες του κατά 0,36% στις 7.991,39 μονάδες.

Στη σημερινή πρώτη μέρα του συνεδρίου μίλησαν οι πρόεδροι της Fed Φιλαδέλφειας και Ντάλας, ενώ τα βλέμματα όλων επικεντρώνονται στην αυριανή ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουλ, με τους αναλυτές να αναζητούν ενδείξεις της πορείας που θα ακολουθήσει η Κεντρική Τράπεζα.

Σημειώνεται ότι η Fed είχε μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο ενώ σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης, κάποια μέλη της είχαν προτείνει τη διπλάσια μείωση. Στα πρακτικά τονίζεται ότι η μείωση που αποφασίστηκε δεν αποτελεί βήμα σε προκαθορισμένη πορεία, ωστόσο οι προσδοκίες των αναλυτών, όπως μεταδίδει το CNBC, είναι συντριπτικά υπέρ μιας νέας μείωσης τον Σεπτέμβριο

Στη σημερινή συνεδρίαση δύο ακόμα μεγάλες εταιρίες λιανεμπορίου η Nordstrom και η εταιρία αθλητικών ειδών Dick ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα που υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών μετά την αντίστοιχη χθεσινή πορεία των Target και Lowe.

Πηγή: newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top