Οικονομία

Blackstone και όμιλος Louis κοντά σε μεγάλη συμφωνία στον κλάδο των ξενοδοχείων

Ένα από τα μεγαλύτερα deal στον ξενοδοχειακό κλάδο οριστικοποιούν η Βlackstone με το Louis Group

Τις λεπτομέρειες ενός deal που θα είναι από τα μεγαλύτερα στον ξενοδοχειακό κλάδο οριστικοποιούν η Βlackstone με το Louis Group, τον γνωστό όμιλο στον τομέα των ταξιδίων και της φιλοξενίας σε Κύπρο και Ελλάδα.

To private Equity της Blackstone πρόλαβε τους ανταγωνιστές της στην Ελλάδα καθώς θα προχωρήσει αρχικά σε ανακαινίσεις δυο ξενοδοχείων της Louis στην Κέρκυρα. Η Blackstone, όπως θα δούμε, συνηθίζει να λειτουργεί προληπτικά και σε εταιρείες όπου μπορεί να προσθέσει αξία.

Στη χώρα μας ο όμιλος Louis «τρέχει» 10 ξενοδοχεία σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, κάποια από τα οποία αποτελούν μισθώσεις και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κλείνουν φέτος με θετικές επιδόσεις, γεγονός το οποίο ευνοεί και το «κλείσιμο» της συμφωνίας με την Blackstone. Από την πλευρά της, η τελευταία φαίνεται ότι διατηρεί ισχυρό ενδιαφέρον στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα, όπως άλλωστε και άλλα ισχυρά επενδυτικά ονόματα (βλ. Oaktree, Fortress, HIG, Goldman Sachs κ.α.) θεωρώντας ότι ο κλάδος περνά σε φάση ωριμότητας και η χώρα μας ισχυροποιεί πλέον τη θέση της στον παγκόσμιο τουρισμό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία κυοφορείται εδώ και καιρό, ωστόσο τώρα, μετά το πέρας της θερινής περιόδου, η συγκυρία ευνοεί περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top