Ελλάδα

Γεράσιμος Παπαδόπουλος για το σεισμό στην Κωνσταντινούπολη: Μικρός για να μας επηρεάσει

Ακόμα δεν γνωρίζουμε εάν είναι ο κύριος σεισμός, επισημαίνει ο σεισμολόγος

Το μέγεθος του σεισμού στην Κωνσταντινούπολη είναι αρκετά μικρό για να επηρεάσει τα ρήγματα στον ελλαδικό χώρο επισημαίνει με ανάρτησή του στο facebook ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, που πάντως επισημαίνει πως δεν γνωρίζουμε ακόμα με ασφάλεια εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό.

«Η Θάλασσα Μαρμαρά χαρακτηρίζεται από ρήγματα παρακλάδια του μεγάλου ρήγματος Βορ. Ανατολίας και γι' αυτό έχει υψηλή σεισμικότητα» γράφει ακόμα ο κύριος Παπαδόπουλος και θυμίζει πως στις 17 Αυγούστου του 1999 από την ίδια περιοχή προήλθε ο σεισμός των 7,5 Ρίχτερ που συντάραξε τότε την Πόλη.

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:
Έγινε στις 13.59 με επίκεντρο στη Θάλασσα του Μαρμαρά, περίπου 60 χλμ Δ Κων/πολης. Ακολούθησαν μετασεισμοί, προηγήθηκαν προσεισμοί τις τελευταίες μέρες. Ακόμη δε γνωρίζουμε αν είναι ο κύριος. Αυτό το μέγεθος είναι μικρό για να επιρρεάσει τον Ελλαδικό χωρο. Η Θάλασσα Μαρμαρά χαρακτηρίζεται από ρήγματα παρακλάδια του μεγάλου ρήγματος Βορ. Ανατολίας και γι' αυτό έχει υψηλή σεισμικότητα. Στις 17.8.1999 έκανε 7,5.
ΥΓ Το μέγεθος 5,7 προέρχεται από το Γερμανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο που δίνει τα ακριβέστερα μεγέθη ισχυρών σεισμών διεθνώς


gerasimos-papadopoulos-ena

Δημοφιλέστερα

To Top