Αθλητισμός

Τοροσίδης: Ο κύκλος έκλεισε, η γενιά μου πρέπει να κάνει στην άκρη

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου φέρεται να σκέφτεται σοβαρά την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

Ο Βασίλης Τοροσίδης αποκάλυψε πως δεν περίμενε να πάρει φανέλα βασικού κόντρα στη Φινλανδία, ενώ υπογράμμισε πως η «γενιά» του πρέπει να κάνει στην άκρη και να βοηθήσει τους νέους παίκτες της Εθνικής, ώστε να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες.

Ο αρχηγός της Εθνικής έφτασε στην 4η θέση συμμετοχών στην ιστορία της Εθνικής, στην ήττα απέναντι στη Φινλανδία, ωστόσο στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα έδειξε να έχει το «βλέμμα» στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν και ιδιαίτερα στο μέλλον του στην Εθνική, καθώς δεν αποκλείεται να έχει ήδη αποφασίσει την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ και τον στόχο που πρέπει να έχει η Εθνική, ώστε να δώσει το «παρών» ανανεωμένη και έτοιμη να διακριθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Τοροσίδης στην CosmoteTV:

«Ήταν τελικός για μας, μαθηματικά υπάρχει μεγάλη απόσταση και είναι πολύ δύσκολο να προκριθούμε. Κλείνει ένας κύκλος για την Εθνική, όμως η ομάδα δεν σταματάει. Τα παιδιά έχουν ταλέντο, υπάρχουν άπειρα παιδιά. Όταν μπήκα εγώ ήμουν ένας μεταξύ των παλιών, τώρα μπαίνουν πολλά νέα παιδιά. Υπάρχει ταλέντο, πρέπει να τους βοηθήσουμε για να ξεκινήσει μια νέα ομάδα σε αυτή τη διαδικασία.

Πρέπει να παίξουμε για ό,τι καλύτερο στα προκριματικά, μακάρι και να πάρουμε πέντε νίκες, αλλά να προετοιμαστεί κυρίως η ομάδα για το μέλλον. Η Εθνική έτσι πέτυχε τη 10ετία 2004-2014. Να κρατήσουμε τα θετικά, να βοηθήσουμε τα παιδιά, ώστε να τελειώσουν τα προκριματικά με τον καλύτερο τρόπο και στη συνέχεια με πίστη και σοβαρότητα να ετοιμαστούν τα παιδιά για το 2022.

Εμένα μάλλον φέτος θα είναι η τελευταία μου χρονιά σαν ποδοσφαιριστής. Δεν ήρθα για να παίξω, ούτε περίμενα να παίξω. Ήρθα για να βοηθήσω τα παιδιά να κερδίσουμε, να παίξουμε στο EURO, κι ας μην ήμουν εγώ. Δείξαμε πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Δεν ξέρω αν ήταν το πέναλτι ή όχι, αλλά δεν μου μένει αυτό. Αυτά τα τελικά του EURO είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα. Χάνουμε άλλη μια διοργάνωση και πρέπει οι νέοι παίκτες να διεκδικήσουν το Κατάρ το 2022.

Χωρίς ψυχολογική πίεση όμως, έχουμε νέα γενιά χωρίς πολλές συμμετοχές στην Εθνική ομάδα. Πρέπει να υπάρχει πίστη. Να βοηθήσει ο Τάκης Φύσσας, ο Κώστας Κωνσταντινίδης, η διοίκηση. Να είμαστε ρεαλιστές. Το Βέλγιο έχει παίκτες παγκοσμίου επιπέδου, που από το 2000 ως το 2010 δεν υπήρχε σε επίπεδο Εθνικής.

Να αναλογιστούμε μήπως τελειώνει απλά η εποχή μας και φεύγει μια γενιά. Η Ελλάδα είναι μια ομάδα με μέτριο πρωτάθλημα, που έκανε μια 10ετία πολύ καλή. Να παίξουμε σοβαρά στα υπόλοιπα παιχνίδια και μετά να παίξουμε για το Κατάρ».Δημοφιλέστερα

To Top