Ελλάδα

Τραγωδία στη Μόρια: Μία νεκρή λέει το υπουργείο, αγνοούνται τα δυο παιδιά της λένε πληροφορίες

Πληροφορίες ανέφεραν πως οι μετανάστες ανέσυραν ένα απανθρακωμένο παιδί από τα αποκαΐδια και αρνούνταν να το παραδώσουν στις αρχές, ενώ μέλος των Γιατρών του Κόσμου αναφέρει ότι αγνοούνται και τα δύο παιδιά της γυναίκας που κάηκε

Τεράστια σύγχυση έχει προκληθεί από σήμερα το πρωί σχετικά με τον αριθμό των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στον προσφυγικό καταυλισμό, στη Μόρια της Λέσβου.

Ενώ οι πληροφορίες έλεγχαν αρχικά πως στη φωτιά έχασαν τη ζωή τους μία μητέρα και το παιδί της, κάτι που επιβεβαίωνε νωρίς σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουντζούρης, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για μία νεκρή γυναίκα. Αυτό δήλωσε μάλιστα το πρωί στο ΘΕΜΑ 104.6 και ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων στη Λέσβο Βασίλης Ροδόπουλος. Σημειωτέον ότι οι πληροφορίες από τη Μόρια χθες βράδυ έλεγαν ότι πρόσφυγες που απέτρεψαν την πυροσβεστική και την αστυνομία να επιχειρήσουν στο χώρο, περιέφεραν οργισμένοι τη σορό του παιδιού της απανθρακωμένης μάνας και αρνούνταν να τη δώσουν στις αρχές.

Ωστόσο η εικόνα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο με τις δηλώσεις στο ΘΕΜΑ 104.6 του Δημήτρη Πατέστου, στελέχους των Γιατρών του Κόσμου που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο. Ο κ. Πατέστος δήλωσε, επικαλούμενος πληροφορίες και μαρτυρίες, ότι στο κοντέινερ ζούσε οικογένεια με μητέρα και δύο παιδιά, τα οποία αγνοούνται.

Όσο παραμένει δε το πρόβλημα της (μη) προσβασιμότητας στον καταυλισμό, η κατάσταση είναι συγκεχυμένη.

Δημοφιλέστερα

To Top