Οικονομία

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ είναι σαν τον Τιτανικό

Προανήγγειλε νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε η Επιχείρηση να είναι ελκυστική τους επενδυτές και υποστήριξε ότι η επιβάρυνση για τους καταναλωτές από το πρόγραμμα διάσωσης της ΔΕΗ είναι ελάχιστο

Σαν τον Τιτανικό παρομοίωσε τη ΔΕΗ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, που παράλληλα επισήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι,  ότι έλειπαν 900 εκατομμύρια ευρώ για να είναι βιώσιμη η Επιχείρηση.

Περιγράφοντας το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένες εθελούσιες εξόδους υπαλλήλων. Ο κ.Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στο σημερινό πρωτοσέλιδο του Πρώτου ΘΕΜΑτος, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση γνώριζε την τραγική κατάσταση στη ΔΕΗ, αλλά δεν έκανε τίποτα.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τους χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης στη ΔΕΗ, ο κ.Χατζηδάκης είπε πως το θέμα είναι ανοιχτό πολιτικά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη θέση του κατηγορούμενου και όχι του κατηγόρου και αν υπάρχουν θέματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη θα πάνε στη Δικαιοσύνη», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Ερωτηθείς για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο κ.Χατζηδάκης υποστήριξε ότι η επιβάρυνση στα νοικοκυριά θα είναι χαμηλή: «Δεν είναι το χόμπι μου να ανεβάζω τιμολόγια», είπε . «Τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε υπολογίζαμε ότι θα ήταν τελείως ουδέτερα για τον καταναλωτή λόγω μείωσης του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Ωστόσο, πρέπει να μειωθεί και η έκπτωση συνέπειας. 2,5 ευρώ το μήνα θα επιβαρυνθεί κάθε νοικοκυριό. Αυτό είναι το κόστος για τον καταναλωτή για τη διάσωση της ΔΕΗ. Το Κοινωνικό Τιμολόγιο μένει ως έχει και ενισχύονται οι άνθρωποι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ο κ.Χατζηδάκης προανήγγειλε ότι από το νέο έτος η ΔΕΗ θα προσφέρει στους πελάτες της εκπτωτικά πακέτα στα πρότυπα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.
Ο κ.Χατζηδάκης όμως, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή προαναγγέλλει και την απαλλαγή της ΔΕΗ από τους περιορισμούς που έχουν οι ΔΕΚΟ, πράγμα που θα γίνει με νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο. Στόχος, είπε, είναι να καταστεί η ΔΕΗ ελκυστική στους επενδυτές.

Δημοφιλέστερα

To Top