Οικονομία

Αποκάλυψη: Όλο το αμερικανικό κατηγορητήριο κατά του Γιώργου Νίκα

Tο κατηγορητήριο για την υπόθεση του μεγάλου κυκλώματος εσωτερικής πληροφόρησης που είχε στηθεί μεταξύ Νέας Υόρκης – Λονδίνου – Μονακό και Ελβετίας – Ο Νίκας αναζητείται από τις αμερικανικές Αρχές που «πάγωσαν» τα περιουσιακά του στοιχεία

Αντιμέτωπος με 31 κατηγορίες που επισείουν σοβαρές ποινές φυλάκισης και χρηματικά πρόστιμα είναι αντιμέτωπος ο επιχειρηματίας Γιώργος Νίκας, τον οποίο αναζητούν οι αμερικανικές Αρχές για το διεθνές κύκλωμα εσωτερικής πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποιήθηκαν απ’ την Γενική Εισαγγελία της Ν. Υόρκης ο Νίκας αντιμετωπίζει:

Δεκατρείς κατηγορίες που σχετίζονται με τη διάπραξη χρηματιστηριακής απάτης (κάθε κατηγορία αφορά και μία ξεχωριστή υπόθεση)
Έντεκα κατηγορίες για διάπραξη απάτης με χρήση τηλεπικοινωνιακών και πληροφορικών συστημάτων

Τρεις κατηγορίες για διάπραξη απάτης σε σύνδεση με πρόταση εξαγοράς εταιρείας
Δύο κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης με χρήση τηλεπικοινωνιακών και πληροφορικών συστημάτων
Μία κατηγορία για συνωμοσία διάπραξης χρηματιστηριακής απάτης και απάτης σε σύνδεση με πρόταση εξαγοράς
Μία κατηγορία για συνωμοσία διάπραξης χρηματιστηριακής απάτης

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο του κατηγορητηρίου 

Μόνο για την κατηγορία της διάπραξης χρηματιστηριακής απάτης η αμερικανική νομοθεσία προβλέπει την επιβολή ποινής ως 25 έτη φυλάκισης μαζί με χρηματικό πρόστιμο που καθορίζει ο δικαστής. Για τη διάπραξη απάτης με χρήση τηλεπικοινωνιακών και πληροφορικών συστημάτων η ανώτατη ποινή που προβλέπεται είναι 30 χρόνια και το χρηματικό πρόστιμο 1 εκατ. δολ.

Σημειωτέον ότι με βάση το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει οι Αρχές απ’ όλους τους κατηγορούμενους θα αναζητηθεί με κάθε τρόπο η επιστροφή των ποσών που κέρδισαν απ’ τις παράνομες πράξεις τους.

Ο Γιώργος Νίκας διαφεύγει των αμερικανικών Αρχών, οι οποίες θεωρούν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα. Γι αυτό και προχώρησαν άμεσα στο πάγωμα των περιουσιακών του στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top